Misschien is dit chemie

DeniseM 16 oktober 2025
3.5 sterren

Nova en Celian zijn twee tegenpolen.Nova houdt van astrofysica en is vastbesloten om bij NASA te gaan werken. Ze houdt van wetenschap en logica. Daarnaast is ze gestructureerd en houdt ze van plannen. Celian is ook wetenschapper, maar zonder een duidelijk doel in zijn leven. Wanneer de twee noodgedwongen moeten samenwerken aan een lokaal sterrenwachtproject, botsen ze meteen. Nova vindt Celian chaotisch, terwijl Celian Nova een betweter vindt. Maar ondanks hun irritaties en meningsverschillen ontdekken ze ook overeenkomsten. De interesse in elkaar wordt aangewakkerd, maar is er wel genoeg chemie om hun tegenstellingen te overbruggen?

In Misschien is dit chemie lezen we vanuit de perspectieven van Nova en Celian, twee mensen die als de zon en de maan van elkaar verschillen. Nova is gestructureerd, georganiseerd en altijd op tijd. Celian is chaotisch en komt regelmatig te laat. Ondanks deze verschillen is er tussen hen veel chemie. Toch wordt die chemie regelmatig op de proef gesteld, en als lezer blijf je benieuwd of het uiteindelijk wel gaat werken tussen de twee. Doordat je zowel vanuit Nova’s als Celian’s perspectief leest, krijg je goed mee hoe ze zich allebei voelen in hun worsteling met hun gevoelens.

Misschien is dit chemie leest vlot weg. De korte hoofdstukken en perspectiefwisselingen dragen hieraan bij. Het boek heeft een luchtige toon, waarbij serieuze onderwerpen niet veel ruimte innemen. Wel zit er een onderliggende boodschap in: dat dromen kunnen veranderen en dat je als mens anders in het leven kunt komen te staan. Er had wat mij betreft wel iets meer diepgang in het verhaal mogen zitten. Het boek draait om de sterren en de sterrenwacht, waar ook de passie van zowel Nova als Celian ligt. Ik had het leuk gevonden om daar nog wat meer over te lezen.

Zoek je een vlot lezend romanceboek waarin je vanuit verschillende perspectieven leest? Misschien is dit chemie is dan zeker een aanrader om op te pakken!

Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit heeft geen invloed op mijn mening.

Meer recensies van DeniseM

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.