Verstrikt in fictie
Charlotte, Charlie voor intimi, Lucas is groot fan van kostuumdrama’s. Een nadeel daarvan is dat het haar ook altijd laat zien dat haar eigen happy ending nog niet in zicht is. Toen haar buurvrouw haar uitnodigde voor een blind date met haar kleinzoon besloot Charlie hier gehoor aan te geven. Dat het Liam Connell, de populaire en knappe ex van een grote ster is, had Charlie niet kunnen voorzien. Na deze te gekke avond keert Charlie weer terug naar de realiteit. Liam is out of her league. Ze doet haar best om hem te vergeten, maar hij komt altijd weer terug. Hij toont interesse, en haalt dingen in Charlie naar boven die ze al lang heeft weggestopt. Is het dan toch niet te mooi om waar te zijn?
Verstrikt in fictie was het eerste boek dat ik las van Kasey Stockton. Het is een feelgood boek dat makkelijk wegleest. In het boek lezen we over Charlie, een doorsnee vrouw die werkzaam is bij een bank. Het liefst schildert ze, maar na negatief commentaar heeft ze de penselen opgeborgen en haar grootste hobby diep weggestopt. Dankzij de blinddate die haar buurvrouw heeft geregeld komt ze in aanraking met Liam, een jongen die direct haar interesse werkt maar onbereikbaar is voor Charlie. De interactie tussen Charlie en Liam is erg vermakelijk om over te lezen. De nodige hilarische gebeurtenissen vinden plaats wanneer ze bij elkaar zijn. Gedurende het boek groeien de twee steeds meer naar elkaar toe, en het is erg mooi om te lezen hoe hun band zich ontwikkeld. Verstrikt in fictie is vanuit Charlie geschreven, waardoor je je goed kan inleven in haar. Dit komt mede doordat je veel van haar gedachten en gevoelens meekrijgt. Af en toe vond ik Charlie een beetje naïef, wat maakte dat ik me soms ook wat aan haar kon irriteren.
Stockton heeft een vlotte schrijfstijl waar ook de nodige humor in verwerkt is. Ik heb dan ook regelmatig met een glimlach op mijn gezicht het boek gelezen. Het verhaal kwam voor mij wat langzaam op gang, en zoals ik eerder al noemde vond ik Charlie op momenten nogal naïef. Desalniettemin vond ik Verstrikt in fictie een heerlijk weglezende feelgood en zal ik in de toekomst nog meer van Stockton oppakken!
Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloed mijn mening niet.
Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloed mijn mening niet.