Wat niemand zag

DeniseM DeniseM
1 mrt 2024

3.5 sterren

In Wat niemand zag lees je het indrukwekkende levensverhaal van Naghmeh Abedini Panahi. Naghmeh wordt islamitisch opgevoed en trouwt met Saeed Abedini, predikant van een ondergrondse kerk in Iran. Wanneer haar man in de gevangenis belandt doet Naghmeh er alles aan om hem vrij te krijgen. Wanneer ze deelt over de waarheid waar zij al jaren in leeft, wordt ze door veel mensen in de steek gelaten die eerder aan haar kant stonden. Momenteel zet Naghmeh zich in voor vrouwen die te maken hebben met misbruik.

Wat niemand zag is het indrukwekkende verhaal van Naghmeh Abedini Panahi. Het boek begint bij haar jeugd en vertelt veel over haar opvoeding. Daarna lezen we hoe ze een relatie krijgt met Saeed Abedini en hoe ze uiteindelijk trouwen en kinderen krijgen. Saeed Abedini is een predikant en veel mensen volgen hem. Dat er naast hetgeen dat de buitenwereld ziet nog veel andere dingen gebeuren die niet in de buitenwereld te zien zijn, beschrijft Naghmeh Abedini Panahi in haar boek. Als slachtoffer van misbruik schrijft ze de processen die ze heeft doorgemaakt en hoe het haar uiteindelijk is gelukt om voor zichzelf te kiezen. Ze omschrijft de impact hiervan en wat het haar allemaal heeft gekost, voor zichzelf opkomen zorgde ervoor dat veel mensen uit haar leven verdwenen. In het boek wordt ook haar ontmoeting en bijzondere band met God omschreven, voor Naghmeh Abedini Panahi een van de redenen om altijd door te blijven gaan. Een bijzonder verhaal dat zich niet eenvoudig op papier laat zetten. Halverwege het boek zijn nog diverse foto's te vinden van gebeurtenissen die ook in het boek worden beschreven. Hierdoor krijgt de lezer hier nog een beter beeld bij.

Wat niemand zag is een aangrijpend verhaal waarin onderwerpen als misbruik, echtscheiding en geloof aan de orde komen. Een indrukwekkend verhaal over een vrouw die voor zichzelf kiest.

Ik ontving dit boek voor de blogtour van Kokboekencentrum

Meer recensies van DeniseM