Niets bijzonders.

Els Lens Els Lens
28 mrt 2023

Een doodgewoon boek, zowel qua inhoud als qua stijl.
Ik had in de recensies gelezen dat er in de helft van het boek een twist kwam, dus verwachtte ik dat er allerhande dingen aan het licht zouden komen in dat tweede deel, maar het blijft allemaal even saai.
Alleen het stukje waarin hij misschien toch wel een groot dichter blijkt te zijn, kon me een beetje boeien, maar dat werd ook niks, want de hoofdpersoon was er zelf niet in geïnteresseerd. Ongeloofwaardig dat hij zijn gedichten, waarvan enkele zelfs gepubliceerd waren, niet heeft bewaard.
Citaat:
"Het leven is immers geen buitengewoon avontuur, maar een algemene wet; dat wat er ongewoon en onalledaags aan is, is slechts geknars in het raderwerk. Zouden we het leven eigenlijk niet in zijn normaliteit en gewoonheid moeten huldigen? Is het er soms minder een leven door als er geen geknars en gejammer in klinkt en het niet uit elkaar dreigt te vliegen? We hebben daarentegen een hoop werk verzet en van de wieg tot het graf aan alle eisen voldaan." (blz.15)

Terzijde: het woord "vleugelhoorn" komt 3 maal voor in dit boek. Vreemde vertaling van "Flügelhorn". Dat is toch gewoon een bugel in het Nederlands?

Meer recensies van Els Lens