Advertentie
    Evelien Walravens Hebban Recensent

...een ebook downloaden in ieder geval! Uitgeverij Ambo/Anthos gaf onlangs gratis digitale exemplaren weg van de nieuwe thriller 29 seconden van T.M. Logan. In tijdblokjes van 29 seconden kon de lezer deze vanaf hun website downloaden. Een originele actie voor de lancering van een even originele thriller.

Sarah is docent aan de universiteit en kijkt al enige tijd uit naar een vaste aanstelling. Helaas is ze hiervoor afhankelijk van haar baas Alan Hawthorne. Heel Engeland kent de man als een charismatische televisie persoonlijkheid en schrijver van goed verkopende boeken. Maar zijn vooral vrouwelijke collega's kennen ook een heel andere kant van hem. In ruil voor gunsten in hun werk, zoals een vaste aanstelling, dwingt hij hen tot handelingen waar de #metoo beweging zich wel ernstige zorgen over zou maken. Ook Sarah ontkomt niet aan zijn ongewenste intimiteiten. Als ze op een dag bij toeval een meisje redt uit handen van criminelen die haar willen ontvoeren is haar rijke vader haar zo dankbaar dat hij haar een bijzonder "cadeau" geeft. Met een telefoontje kan ze al haar problemen de wereld uit helpen. Sarah maakt gebruik van het cadeau maar dan zijn de gevolgen niet meer te overzien.

Het verhaal begint heel sterk maar zakt na een tijdje wel een beetje in. Maar met wat onverwachte plottwisten weet T.M. Logan de lezer wel weer bij de les te halen. Het is ook verfrissend om eens niet op zoek te hoeven naar een moordenaar in deze thriller. Maar toch zijn er wel wat kanttekeningen te plaatsen bij de geloofwaardigheid van sommige gebeurtenissen en handelingen van de personages. Er komen zaken zo maar uit de lucht vallen en dat is een beetje jammer. Maar al met al is 29 seconden een prettig leesbaar boek geworden waar je snel doorheen gaat. Nee, niet in 29 seconden maar ik haalde ook de 29 uur er niet mee.

Reacties op: wat je kan doen in 29 seconden...

77
29 seconden - T.M. Logan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker