Otis redding

Femleest 06 januari 2023
Otis Redding geschreven door Mirjam Mous is een boek dat jou als lezer helemaal doet verdwijnen in dit bizarre maar vooral heel bijzondere verhaal. Voor mij was dit het eerste boek wat ik heb mogen lezen van deze schrijfster en dat gaat zeker niet de laatste zijn. Wat kan deze vrouw schrijven zeg! Al vanaf de eerste bladzijde word je met spanning het verhaal in getrokken. Het is verslavend goed en je leest het boek het liefst in een ruk uit.

In ‘Otis Redding’ volgen we het verhaal van Melvin junior, hij is samen met zijn broer Otis verslaafd aan urban exploring. Samen bezoeken ze graag oude ziekenhuizen, fabrieken en vergeten villa’s. Die door de jaren heen helemaal zijn vergeten door de medemens. Terwijl Otis er graag foto’s en filmpjes van maakt, is Melvin juist degene die fantaseert over de mensen die er ooit hebben gewoond. Wanneer ze eenmaal zijn verhuist naar Prinsenbeek ontdekt Otis een bijzondere woning, die hij het Jagershuis noemt. Maar kort na zijn ontdekking wordt Otis aangereden, het lijkt alsof er opzet in het spel is. Had zijn ongeluk voorkomen kunnen worden? Melvin gaat op onderzoek uit en stuit op een hele mysterieuze ontdekking. Een ontdekking waarmee hij Otis misschien nog wel kan redden.

Wat was dit een verslavend boek om te lezen, al vanaf de eerste bladzijde word je meegetrokken in een spannend verhaal. Een verhaal die jou als lezer nieuwsgierig maakt naar waarom Otis is aangereden. Het verhaal is onderverdeeld in het heden en verleden, wat op een hele bijzondere manier is neergezet.

Je gaat met Otis mee op een speurtocht over waarom zijn broer is aangereden. En de manier waarop hij hier onderzoek naar doet is zo geniaal bedacht. De schrijfster weet op deze manier heel goed het heden en het verleden te combineren. Waardoor je als lezer denkt een goed beeld te vormen van hoe het heeft kunnen gebeuren, maar ze weet jou vaak te verrassen met een andere wending.

Het gehele verhaal vraag je je af hoe het nou precies heeft kunnen gebeuren. Het is dan ook mooi om te lezen hoe groot broederliefde kan zijn. Melvin wil er alles aan doen om zijn broer te redden, al gaat dat ook een aantal keer fout. Hij doet zijn best om dit weer recht te zetten.

De manier op hoe dit boek is geschreven vind ik heel erg origineel, mede hierdoor heb ik het boek in een ruk uitgelezen. Het is dan ook moeilijk om dit boek weg te leggen, want het gehele verhaal blijf je nieuwsgierig naar het einde. Het is dan ook geen moment saai, wat voor vele jongeren een pluspunt gaat zijn die niet zo erg van lezen houden. Dit boek zou wel eens iedereen over de streep kunnen halen om juist te proberen om meer te gaan lezen. Het is een aanrader voor zowel jong als oud!

Meer recensies van Femleest