Aanrader!

Femleest Femleest
23 mrt 2023

De tweede ronde is zoals de titel het al zegt, het tweede deel in de Valentijnstraat serie geschreven door Iris Visser. Een verhaal die jou weer vaak hardop laat lachen, maar waarbij de schrijfster ook serieuzere onderwerpen weet aan te snijden. De balans tussen deze twee weet Iris heel goed uit te werken. Mocht je al hebben genoten van het eerste deel, dan ga je met dat met dit deel ook zeker doen. Ik heb het verhaal met een grote glimlach op mijn gezicht zitten lezen.

In ‘De tweede ronde’ volgen we Lieke, zij runt het Proeflokaal in de Valentijnstraat en geniet er volop van dat deze zo goed loopt. Zelfs zo goed dat ze graag het pand ernaast wil gaan kopen. En net wanneer ze bijna alles rond heeft, wordt het pand voor haar neus weggekaapt. Wanneer ze van plan is om wraak te gaan nemen op deze concurrerende buurman komt ze erachter dat het een wel hele bekende van vroeger blijkt te zijn. Niemand minder dan haar grote eerste liefde Adam neemt het pand over. En hij komt niet alleen op zakelijk vlak in haar leven terecht, het blijkt dat ze nog steeds gevoelens voor elkaar hebben, al zitten deze wel heel diep weggestopt. Of lijkt dat maar zo? En durft Lieke haar diep weggestopte geheim dit keer wel aan Adam te vertellen?

Dit verhaal val je gelijk binnen met een dosis vol humor, waardoor je al vanaf de eerste bladzijde kunt gaan genieten van deze personages. Je leert eerst de geschiedenis van Adam en Lieke een beetje kennen en wat ook gelijk hun laatste keer is dat ze elkaar zien. Lieke heeft een geheim die ze voor Adam verborgen heeft gehouden. Eentje waarvan ze Adam negen jaar geleden heeft moeten laten gaan.

Vervolgens kom je terecht in het heden, waarbij de twee elkaar na negen jaar weer tegenkomen. Waarbij ze opnieuw erg komisch met elkaar om gaan. Ik heb dan ook vaak hardop zitten lachen om bepaalde scenes. Iris Visser weet op de juiste momenten humor toe te voegen aan haar verhaal. Maar weet ook op een luchtige manier serieuzere onderwerpen aan te kaarten.

Iris heeft een straat weten neer te zetten, waar je graag zelf een kijkje zou willen nemen. Ondanks dat ik geen wijnliefhebber ben, wist dit verhaal mij juist wel heel erg te boeien. Er wordt niet heel diep ingegaan op de wijnliefhebberij, maar juist wat meer op de liefde die hopelijk weer gaat opbloeien tussen Adam en Lieke.

Dit is een echte mustread voor elke feelgoodliefhebber, het bevat precies de juiste dosis humor en liefde waar je heerlijk een paar uurtjes zoet mee bent. Ik kan dan ook niet wachten tot het derde deel verschijnt, waar we gelukkig niet lang meer op hoeven te wachten. Want ik wil nog lang geen afscheid nemen van de Valentijnstraat.

Deze recensie is eerder verschenen op Femleest

Meer recensies van Femleest