Aanrader!

Femleest Femleest
8 mrt 2023

Bij jou ben ik echt geschreven door Gaby Rasters is het eerste boek wat ik van deze schrijfster heb mogen lezen. En wat voor eentje.. Dit is een boek die wel even bij je binnen komt. Die jou aan het nadenken zet en vaak ontroerend achterlaat. Wat heeft Gaby dit prachtig op papier weten te zetten. Het is dan ook jammer dat het boek alweer zo snel uit was.

In ‘Bij jou ben ik echt’ volgen we het leven van een gezin, die er gebroken uit ziet. Ravi het zoontje van Luuk en Sandy heeft moeite met het leven wat voor ons zo gewoon is. Hij is dan ook snel overprikkeld waardoor Luuk en Sandy even niet weten wat ze met hem aan moeten. Hierdoor krijgen frustratie en onbegrip de overhand, wat ook een deuk oploopt in hun relatie. Wanneer er na een aantal maanden autisme wordt geconstateerd bij Ravi besluiten ze er even tussen uit te gaan naar Cyprus. Hopende om daar hun liefde voor elkaar weer terug te kunnen vinden. En daar gebeurt iets bijzonders, Ravi ontmoet een hond waarmee hij wel contact kan maken. Sandy gaat er alles aan doen om de hond mee terug te kunnen nemen naar Nederland. Maar daarvoor moeten ze eerst elkaar en vooral de hond weer terug vinden.

In dit verhaal lopen de emoties hoog op, het is niet gemakkelijk om als gezin zo door het leven te moeten gaan. Voor velen zal dit verhaal dan ook voor herkenning zorgen. Het gaf mij juist een kijkje in hoe een kind zich voelt met deze aandoening. Het geeft jou ook een kijkje naar je eigen leven, hoe normaal alles voor ons is, hoe moeilijk dat voor anderen kan zijn.

Door de prachtige schrijfstijl van Gaby waan je je even helemaal in een andere wereld en dat is in de wereld van Ravi. Het is zo beeldend geschreven dat het soms voelde alsof je stond mee te kijken vanaf de zijlijn. Ondanks dat het niet gemakkelijk ging voor dit gezin, ontroerde het mij wel hoe goed zij met Ravi omgingen, hoe moeilijk het af en toe ook was.

Het enige jammere vond ik af en toe de tijdsprongen tussen de hoofdstukken. Ik had juist graag nog meer willen lezen over dit prachtige gezin. Wat dat betreft had dit boek van mij dubbel zo dik mogen zijn. Dan had ik nog langer kunnen genieten van dit prachtige verhaal, dit prachtige gezin. Een verhaal die jou laat ontroeren en deze personages een plekje in je hart laat geven. Want wauw, dit is een boek die ik niet snel zal vergeten en aan iedereen aan zal raden.

Deze recensie is eerder verschenen op Femleest

Meer recensies van Femleest