Recensie Midzomernacht

10 september 2010
Onderhoudend boek, maar ik ben die eeuwige aanduiding Literaire thriller zó ontzettend beu! Wat maakt dat een boek literair is, en wat maakt 't tot thriller? Eigenlijk kan 't me ook geen bal schelen, ik vond het dus een onderhoudend boek. Spannend, creepy, soms met gortdroge humor, en origineel. Verfrissend hoe soms precies het tegenovergestelde wordt gezegd als de obligate zinnetjes die ik vaak tegenkom. 'Ach, alles went...' en dan 'Nee - dit went helemaal niet, nooit!'. In die trant. Ach, ik kan ´t niet goed verwoorden, gewoon lezen als je van scandinavische auteurs houdt. Ik zie alle landschappen, dorpjes, baaien, buurtsupers, schoolgebouwen etc. zo voor me... Met en zonder (smeltende) sneeuw. Oh - en een niet-logische hoofdpersoon vind ik ook wel eens leuk. Gewoon een prima boek, maar geen must-read/moetlezen.