Niet zo gruwelijk als waar voor gewaarschuwd werd maar ook niet zo spannend als aangegeven werd.
Ongenadig werd aanbevolen als een pageturner. Ik mocht het lezen voor de Hebban Buzz actie.
Toen ik aan het boek begon, vond ik het beginnen als een bouquet-romannetje, liefelijk en een beetje zoetsappig. Pas op pagina 40 kwam voor mij een ‘Oh’ moment en werd het inderdaad meer thriller. Helaas is wat mij betreft daarna geen grote opbouwende spanning meer ontstaan. Ik vond het op een gegeven moment nogal langdradig worden, er wordt een tijdsspanne van zo’n 10 jaar overbrugd, maar zonder dat hier iets van inhoudelijk verhaal in zit.
Het wordt in het verhaal duidelijk wat de achtergrond is van Sven maar voor mij heeft dat geen beredeneerbare verklaring gegeven voor hetgeen hij doet. En het eind van het boek kwam op mij weer meer over alsof de schrijfster nadat het verhaal zolang doorgelopen heeft nu eindelijk wel een eind eraan wilde maken en eigenlijk de hele ontknoping in een paar pagina’s afgerond heeft. Want waarom Anouk uiteindelijk handelt zoals ze handelt aan het einde is mij nog steeds niet duidelijk (wellicht heb ik niet de juiste hobby’s om dat te begrijpen ;-) )
Al met al vond ik het verhaal wel redelijk, maar het feit dat ik er ruim drie weken over gedaan heb om het uit te lezen is voor mij veelzeggend genoeg, het was niet die pageturner dus voor mij. Overigens was wat mij betreft het verhaal niet zo gruwelijk als waar vooraf voor gewaarschuwd was. Dus dat is meegevallen.
Vandaar mijn drie sterren, het was zeker niet slecht en wel leuk om te lezen maar voor mij persoonlijk geen uitschieter.