Verplichte literatuur maar niet fijn
Dit boek valt onder de klassiekers dus ik was benieuwd. Als enorme dierenliefhebber hoopte ik dat het een mooi verhaal zou zijn over een hond die terug naar de natuur gaat. Vermoedelijk ben ik een van de weinige lezers die het boek enorm tegen vond vallen.
Regelmatig werd ik misselijk van de gruwelijkheden, hardheid, sadisme en bloederigheid van het verhaal. Hoewel de tijden en omstandigheden waarin dit verhaal zich afspelen hard en zwaar waren, had dit allemaal wat minder expliciet en wreed beschreven kunnen worden.
Het boek geeft enigszins inkijk in de wereld van de goudzoekers in Alaska en het leven voor de sledehonden maar erg geloofwaardig is het niet dat een hond van luie huishond kan veranderen in een wolf die ook nog eens zonder noemenswaardige tegenslag of problemen de leider van diverse roedels wordt.
Wat mij betreft had ik niets gemist als ik dit niet gelezen had en het nodigt niet uit tot het lezen van White Fang, hoewel dit boek op alle boekenplanken van leesapps geplaatst is als gratis eerste te lezen boek.