Fraaie novelle

Jacques Jacques
23 mrt 2021

Ach wat een verrassing, deze korte roman , een novelle lijkt het wel, over een bijzondere vrouw met ogenschjnlijk een rijk liefdesleven, die plotseling van de aardbodem lijkt te verdwijnen. Commissaris Luca Maurizi van het hoofdbureau van politie in Rome wordt belast met het onderzoek.

Ik heb met een glimlach deze mooie novelle genezen, waarin veel wordt gezegd en nog veel meer gesuggereerd in veelal uiterst hoffelijke conversaties. En dat heeft ook zo zijn bekoring,

Laura Garuda wordt gedreven door een goedgeefsheid in de liefde die haar geen voldoening of plezier verschaft, een vrouw met een even complexe als fascinerende persoonlijkheid. Volgens haar minnaars althans.

Het is buitengewoon amusant, met veel ultrakorte stukjes kunstgeschiedenis.

Andrea Camillera zet zelf: ‘Ik hoop dat de lezer, aan het einde gekomen, zich ervan bewust is, dat deze korte roman geen thriller over de verdwijning van een jonge vrouw wil zijn, maar een poging om met eenvoudige middelen een vrouwenportret te schilderen, complex, dat zeker, maar niet zo ongewoon als op het eerste gezicht lijkt.

Meer recensies van Jacques