Zin in een flinke lachbui? Pak dit boek dan op.

Jami Leigh Jami Leigh
14 mrt 2021

Rating: 4,5 sterren, afgerond naar boven.

Ik zou graag willen beginnen met deze statement: DIT BOEK VERDIENT MEER AANDACHT. Ik weet dat het amper op de Nederlandse markt is verschenen en in het Engels al een hit is, maar echt, mede-Nederlanders (of Belgische lezers, leuk dat je op bezoek komt!)… Dit verhaal is het waard om gelezen te worden. Zeker als je zin hebt om af en toe flink in de lach te schieten.

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk, zal je niet ontgaan hoe ontzettend hilarisch Emiko Jeans schrijfstijl is. We worden voorgesteld aan de heerlijke bijdehante Izumi – of zoals haar moeder haar noemt; Zoom Zoom – die regelmatig haar ongeremde, sarcastische mening over bepaalde zaken laat horen. Ik heb in ieder geval regelmatig in een deuk gelegen.

Tokio voor altijd wordt ook wel aangeprezen als Princess Diaries meets Crazy Rich Asians. Het laatste heb ik nooit gezien, maar de Princess Diaries films heb ik altijd geweldig gevonden. Sowieso heeft de Japanse cultuur me altijd al aangesproken, en vond ik het ook heerlijk om die weer te ontdekken door de ogen van Izumi.

In het kort:
Gevatte hoofdpersonage, hilarische vrienden, stinkende hond, strenge – en ontzettend knappe – bodyguard, toffe moeder, socially-awkward vader, een knettergekke (achter?achter?) neef en slinkse tweeling-nichten. En dan in het sfeertje van Tokio en Kyoto, terwijl we kunnen mee genieten hoe Izumi geniet van haar doriyaki (ik wil ook!). Ik raad het boek absoluut aan!

(Een uitgebreidere review is te lezen op mijn blog.)

Meer recensies van Jami Leigh