Advertentie
    Jeanet Hebban Team

Sara Cavani krijgt een zaak via Interpol. Maar is ze hier al toe in staat, ze is er even tussenuit geweest door een familieaangelegenheid en dit zou haar eerste zaak weer worden. Roisin Benting wordt dood gevonden met een sneeuwbol van het Atomium op haar buik. Sara vraagt of haar voormalige baas en boezemvriend haar wil helpen met de zaak. Alex Berger leefde naar redelijke tevredenheid een teruggetrokken bestaan in Oostende. Maar besluit Sara te helpen om de zaak op te lossen. Dan blijkt er nog iemand vermoord te zijn, waar ook een sneeuwbol met het Atomium bijgezet is.

Het is niet een verhaal waarbij je de hele tijd op het puntje van je stoel zit, het begint ijzersterk, dan wordt het rustiger. Dit geldt zowel voor de gebeurtenissen als de spanning. Maar in dit gedeelte wordt je stapje voor stapje meegenomen in de moordzaak (wat in het echt, ook niet altijd vlot verloopt). Je leert Alex en Sara beter kennen, je voelt hun vertrouwensband en eigenlijk word je ook heel nieuwsgierig wat ze allemaal samen hebben meegemaakt. De personen zijn heel menselijk met hun twijfels en onzekerheden en dat maakt dit verhaal erg geloofwaardig. Naar het einde toe loopt de spanning weer op en dan kan je het boek niet meer weg leggen.

Het boek is in een vlotte schrijfstijl geschreven en leest daardoor prettig weg. Af en toe staan er Vlaamse woorden in, wat het boek extra charme geeft.

Naarmate de ontknoping komt, wordt het super spannend en blijf je doorlezen.

Een sterk verhaal met detail voor de persoonlijke gevoelens en sterk uitgewerkte karakters waardoor het "echte" mensen zijn. Ook prettig dat de oplossing stap voor stap beschreven wordt er blijven daardoor geen open eindjes.

Reacties op: Sterk verhaal met "echte" mensen