Advertentie

Het is 1826 als de eerste giraffe van Frankrijk voet aan land zet in Marseille. De giraffe, Zarafa, is een politiek cadeau van de Pasja van Egypte om de relatie met de Franse koning Karel X goed te houden. Het is dus van belang dat de giraffe in goede gezondheid in Parijs wordt afgeleverd. Maar Parijs is nog ver…

De reis van Marseille naar Parijs wordt te voet afgelegd. Het reisgezelschap bestaat uit:
• Etienne, een Franse wetenschapper op leeftijd en met allerlei fysiek kwaaltjes, die verantwoordelijk is voor het goede verloop van de reis.
• Atir, een vrijgemaakte voormalige slaaf uit Soedan die veel praktijkkennis heeft van giraffen en volop geniet van dit avontuur in een voor hem compleet nieuwe wereld. Kan dit zijn nieuwe thuis worden?
• Hassan, een man uit het gevolg van de Pasja van Egypte, die Frankrijk maar een koud kikkerlandje vindt en snel op zijn teentjes is getrapt.
En een bont gezelschap van melkkoeien (voor de melk voor Zarafa), moeflons (een soort schaap) en een per stad wisselende selectie van bekende wetenschappers die met Etienne van gedachten willen wisselen.

Dit boek laat je wandelen naast Zarafa, Atir, Etienne en Hassan. Door hun ogen zie je het Frankrijk van 1826: het wisselende landschap, de pittoreske dorpjes en de menigte langs de weg, de kennis en techniek van toen en de houding ten opzichte van onbekende culturen, zoals die van Atir en Hassan. Lukt het Etienne en Atir om tijdens deze wonderlijke reis vriendschap te sluiten?

Kom Atir kom! is een ontspannend boek gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Voor liefhebbers van feel good boeken met een historisch tintje.

Reacties op: Een ontspannende wandeling van meer dan 800 kilometer

35
Kom Atir, kom! - Agnita de Ranitz
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners