Roman meets psychologische thriller
Julian solliciteert in Nederland op zijn droombaan: een opleidingstraject om rechter te worden. Hij heeft geen plan B. Die sollicitatie móet lukken. In afwachting van de uitslag gaat hij een paar maanden in Parijs studeren.
Hij neemt zijn intrek in een appartement nabij het Trocadéro en ontmoet daar de half Vlaamse en half Franse Elodíe. Een kunstzinnige dame met een grote aantrekkingskracht.
Een nog bepalendere ontmoeting is die met Bram en Danto. Julian komt ze tegen als hij een heftige demonstratie in de straten van Parijs probeert te ontlopen. Deze Nederlandse jongemannen nemen Julian mee op sleeptouw: het Parijse sociale leven in. Van cafés en chique diners naar peperdure zwembaden, circustenten en één spectaculair groot eindfeest.
Over deze ogenschijnlijk onschuldige vriendschappen trekt langzaam een steeds benauwendere wolk van spanning. De roman gaat over in een psychologische thriller. Wat drijft Julian om rechter te willen worden? Wat wil Danto bewijzen ten overstaan van Julian? Waartoe zijn zij in staat? En kunnen ze leven met de keuzes die zij hebben gemaakt?
Het boek in één woord: verontrustend. John-Alexander is erin geslaagd om dat over te brengen. Maar vond ik het boek fijn om te lezen? Ik zoek persoonlijk liever andere emoties in boeken. Op basis van mijn eigen leesplezier geef ik dit boek drie sterren.