Een toffe nieuwe serie!
Teun woont in Steentjesdorp bij zijn vader, maar is eigenlijk altijd met zijn vriendin Vlam in de Gierende Band. Dat is de garage van oom Engin en Vlam woont daar. Vlam kan erg snel karten, maar Teun is eigenlijk veel te bang om hard te gaan. Wanneer er een nieuwe burgemeester komt, komt er gedoe over een kartvereniging. Nu moet Vlam de Grote Prijs van Steentjesdorp winnen van de zoon van de burgemeester. Maar of dat lukt?
Oom Engine hielp onze nieuwe karts naar de straat duwen en ik keek hem hulpeloos aan. Oom Engin lachte zijn brede lach en stak een duim op. ‘Je kan het heus wel, Teun,’ zei hij. Oma duwde haar eigen kart naar de oprit, bond de drie karts achter de motor met zijspan en even later trokken we mijn knetterende verrassing over het schelpenpad naar het Oude Circuit.
Zo heb je zes weken vakantie en zo moet je leren karten.
Turbo Teun is echt een super grappig boek over een jongen die meer kan dan hij denkt. De schrijfstijl van Tosca Menten heeft al menig kinderhart verrukt. Ze weet het verhaal met zoveel humor en grapjes neer te zetten. Echt heel knap. Dit boek is dan ook leuk voor jongens en meisjes, zelfs wanneer je niet van karten houdt. Wat ik erg leuk vind zijn die rode zinnetjes, die telkens in één keer het vorige stuk met humor samenvatten. Ik heb er kostelijk om gelachen. De personages zijn erg goed neergezet en de geheimen worden niet te vroeg prijsgegeven. Kortom: wederom een geweldig boek van Tosca. De illustraties van Geert Gratama maken het boek nog meer hilarisch. Zo tof dat er op vele bladzijden een vingerafdruk zit, wat symbolisch is voor de vieze handen in een garage. En de opzet van het boek, een plakboek, is ook briljant. Heb jij het boek al gelezen?
Zo heb je zes weken vakantie en zo moet je leren karten.