Griezelen voor jonge kinderen…

Dooie, het huisdier van de Vriezels heeft puppy’s gekregen met Ros, de bewaker van het hiernamaals. Zombies kunnen natuurlijk nooit puppy’s krijgen, maar door Ros is het toch gelukt. Alleen zijn de puppy’s zo bijzonder, dat GAAS ze wil onderzoeken. Of zouden ze toch wat anders willen doen? Appel gaat het in ieder geval wel onderzoeken samen met haar vriendje Amin. Ze starten in de Zombie Zoo. Zullen ze de puppy’s terugkrijgen?

‘Ik kom de puppy’s meenemen, voor onderzoek. Standaardprocedure bij Andere Soorten, maakt u zich maar geen zorgen.’ Toen hurkte ze bij het water. Het angstige gepiep van de puppy’s werd overstemd door het woeste gegrom en gegrauw van Dooie. Hij dook op de dokter af. Als een roofdier. En als een vader die zijn pups wilde beschermen. Hij was het allebei.
Dokter Linka hoef bliksemsnel haar hand op. Binnen een seconde groeide er een laag ijs om Dooies bek, als een soort muilkorf. Hij schudde zijn kop wild heen en weer. Maar het ijs bleef stevig op z’n plek.

De griezeligste puppy’s ooit is alweer het derde deel in de serie over de Vriezels. Een griezelfamilie de Vries. Wat ik zo leuk vind aan deze boeken is dat kinderen een hand hebben in de karakters. Voor deel twee en deel drie heeft Kelly van Kempen, de schrijfster van deze serie aan kinderen gevraagd om een griezel te bedenken voor in haar nieuwe boek. Zo leuk dat ze dit doet! En kinderen zijn ook dol op deze serie. Vooral Appel is vaak favoriet. Appel ‘verliest’ nog wel eens haar oogbal. Gelukkig zit hij vast aan een sterke draad, zodat ze hem snel weer terug kan zetten. Hoe Kelly op dit idee kwam? Doordat ze vroeger vaak haar lenzen kwijtraakte uit haar ogen. Ja, ik ben echt dol op deze schrijver! En de illustraties van Pete Williamson zijn ook echt te gek. Hij weet ook van de griezels die kinderen insturen hele mooie tekeningen te maken. Ik hoop dat deze serie nog heel lang doorgaat en dat ze vooral ook de kinderen erbij blijft betrekken. Ben jij nog niet bekend met deze serie? Ga hem dan snel lezen!

Meer recensies van Kinderboeken in the picture