Dit boek maakt duidelijk wat pesten inhoudt!

Lian is verhuisd toen ze naar groep 7 ging. Op haar oude school had ze niet echt vrienden, maar ging wel met mensen om. Op deze nieuwe school lukt het maar niet om vrienden te maken. Lian is liever bezig met de natuur en het beschermen ervan, dan met vrienden maken. Gelukkig is haar vader ook een activist, al heeft ze nu even niks aan hem. En dan moet ze van haar moeder ook nog eens mee op kamp…

‘Waarom was je op school?’ vraag ik.
Mama kijkt door het raam. ‘Meester Mark wilde even praten.’ ‘Waarover?’ ‘Schoolkamp.’ Mama kijkt me aan. ‘Je hoeft niet in een grote tent, Lian. De meester snapt dat je dat niet fijn vindt. Maar als je jezelf steeds zo buiten de groep plaatst, krijg je nooit vriendinnen. Je moet echt meer je best doen. Op zo’n kamp leer je elkaar beter kennen.’

Het regent ganzen. Alleen vanwege de omslag wilde ik hem al lezen. Wat een toffe illustratie van Marieke Nelissen. Je ziet gelijk dat het over de natuur gaat. En daar gaat het ook over, maar ondertussen probeert Annemarie Jongbloed ook het thema pesten zo uit te werken, dat elke leerkracht dit eens zou moeten lezen. Want pesten is van alle dagen, hoe je ook probeert het in de gaten te houden. Het ergste gebeurt altijd achter je rug. Neem je leerlingen die melding maken dus altijd serieus! Als dit geen goede boodschap is, dan weet ik het ook niet meer. Lezen dus, dit boek!

Meer recensies van Kinderboeken in the picture