Wat een nuttig boek voor in de klas
Juf wil vandaag rijmen met de kinderen. Ze begint met een rijmpje, maar wat rijmt er nu op hij ruikt iets vies? Zijn servies! Juf is verbaasd over dit antwoord. Wat rijmt er dan nog meer op vies? De kinderen verzinnen de meest vieze antwoorden, maar niet alles rijmt op vies. Dan komt de directeur binnen…
'Rook!'roept de klas in koor.'De reus en een vriend zaten bij elkaar.Ze rookten allebei een stinksigaar.''Bah!' zegt Marlies.'Mijn opa ruikt naar rook.''Getsie,' zegt Nigel.'Mijn tante Tiffany ook!'Juf zegt: 'Rook rijmt niet op vies.''Klopt,' antwoorden Nigel en Marlies.'Het rijmt niet lekker!Maar het is wel heel vies.'
Wat rijmt er op vies is een fantastisch prentenboek dat je naast gewoon voorlezen, ook heel goed kunt gebruiken tijdens een close reading les over rijmen. Want er zijn altijd kinderen die rijmen lastig blijven vinden. Harmen van Straaten heeft dit boek geschreven en geïllustreerd! En wat is het grappig! Het is een boek dat alleen over vieze dingen gaat, maar wat in de illustraties ook nog zoveel extra's laat zien. Ik ben er echt superenthousiast over. Dit boek hoort gewoon in de schoolbibliotheek thuis!