Advertentie


Tasio Ortiz de Zárate is een briljante archeoloog die twintig jaar geleden werd veroordeeld voor een reeks bizarre moorden in het rustige stadje Vitoria. Hij staat op het punt voor het eerste de gevangenis te verlaten, als de misdaden weer beginnen: in de kathedraal van Vitoria wordt een jong stelletje gevonden, naakt en om het leven gekomen door bijensteken in hun keel. Niet veel later wordt er in de Casa del Cordón, een bekend middeleeuws gebouw in de stad, een ander koppel vermoord.
De jonge inspecteur en profiler Unai López de Ayala - beter bekend als Kraken - wil niets liever dan meer moorden voorkomen, maar een recente tragedie in zijn eigen leven maakt het hem moeilijk om deze zaak te behandelen als alle andere. Zijn onorthodoxe werkmethode wekt bovendien ergernis bij zijn baas. De tijd begint te dringen en de dreiging wordt alsmaar sterker: wie volgt?

Dit boek zat in mijn thrillerabonnement van AW Bruna en kreeg hem ongeveer een week voor de officiële verschijning.
De voorkant sprak mij aan, heerlijk mysterieus , dus al een pluspunt.
Tekst ( bovenstaande samenvatting) ook, maar over het algemeen ben ik niet zo weg van thrillers die zich afspelen in landen rond de Middellandse zee.
Toen bij het bladeren door het boek ook nog vernam dat het voornamelijk in de IK vorm is geschreven hield ik mijn hart vast. Gaat hij niet tegenvallen?

De eerste 100 bladzijden moest ik dus dan ook echt wennen, het boek komt niet supersnel op gang, maar wel goed genoeg om te blijven lezen. En ik moest enorm wennen aan de Spaanse namen van de hoofdpersonen en plekken in Vitorria.
Maar toen ik daar aan gewend was.... Wat een goed boek!
De flashbacks zijn erg leuk, naar Blanca en haar omstandigheden. De droge humor waar ik van genoten heb. De spanning in het boek, goed afgewisseld met af en toe wat romantisch en familieperikelen.
Op een derde van het boek weet je wel, vooral de doorgewinterde thrillerfans, wie de dader is, maar je wordt toch even weer op het verkeerde been gezet.
En aan het einde blijkt iemand niet te zijn wij hij of zij daadwerkelijk is.

Al met al heb ik dus toch echt een topboek in handen gehad en dus niet teleurgesteld. Nog geen 5 sterren door de iets langzame opbouw ( waarschijnlijk ook persoonlijk, om dat ik zoals gezegd moest wennen), maar ik zie eigenlijk al uit naar het 2e en 3e deel. Want ja! Dit is het eerste deel van een trilogie

Reacties op: Smaakt naar meer.

1586
De stilte van de witte stad - Eva García Sáenz de Urturi
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners