Prachtig en emotioneel vervolg
Na het eerste deel van de Alles-serie was ik enorm benieuwd naar het vervolg, en Alles wat ik heb verzwegen stelde zeker niet teleur. In dit tweede deel staat Brigita centraal, een personage dat we in het vorige boek al kort leerden kennen, maar dat hier eindelijk volledig tot leven komt. Dit keer duiken we diep in haar verleden, haar trauma’s en de littekens die ze nog altijd met zich meedraagt.
Melina heeft ervoor gekozen om het verhaal te vertellen vanuit twee perspectieven: het heden door de ogen van Brigita en het verleden vanuit Dario, haar ex die haar tien jaar geleden gebroken achterliet. Die afwisseling werkt fantastisch. Langzaam ontvouwt zich het verhaal als een puzzel: stukje bij beetje krijg je meer inzicht in wat er destijds tussen hen is gebeurd, en waarom ze zijn geworden wie ze nu zijn. De manier waarop Melina deze onthullingen verweeft met het heden voelt natuurlijk en perfect getimed, alsof elk hoofdstuk precies op het juiste moment een stukje van het verleden loslaat.
Wat vooral indruk maakt, is de karakterontwikkeling. Brigita groeit zichtbaar gedurende het verhaal. Van een gebroken, zoekend meisje naar een vrouw die haar eigen kracht begint te ontdekken. Haar emoties zijn voelbaar, rauw en eerlijk. Dario daarentegen is complexer dan je aanvankelijk denkt, en juist dat contrast maakt hun dynamiek zo interessant.
De schrijfstijl van Melina is opnieuw een genot om te lezen. Beeldend, emotioneel en oprecht, zonder overdrijving, maar met een intensiteit die je recht in het hart raakt. Ze weet gevoelens zo goed te verwoorden dat je als lezer niet alleen leest, maar echt meeleeft.
Conslusie: Alles wat ik heb verzwegen is een prachtig, emotioneel vervolg dat de diepte in durft te gaan. Het is een verhaal over pijn, groei en vergeving met personages die onder je huid kruipen en daar nog even blijven.