Helaas niet uitgelezen
Ik keek er echt naar uit om De baby’s van Mauthausen te lezen, zeker omdat we op vakantie waren in Oostenrijk. Helaas kon dit boek me niet genoeg raken om het uit te lezen.
Na 225 bladzijden (ja, ik heb het echt een kans gegeven!) heb ik het boek toch weggelegd. De opbouw vond ik erg langdradig – op de helft van het verhaal zijn de personages nog steeds niet in Mauthausen aangekomen, terwijl er al twee van de drie baby’s geboren zijn.
Heel jammer, want ik ben normaal gesproken juist erg geboeid door verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Misschien was het mijn timing, misschien lag het aan de schrijfstijl, maar deze kon me helaas niet pakken.