Mooie balans tussen spanning en gezelligheid
Soms weet je het al bij de eerste zin: dit wordt iets bijzonders. De openingszin van Uitzicht op moord zet direct de toon. Vanaf dat moment was ik verkocht. Wat volgt is een heerlijk cozy mysterie vol humor, spanning en kleurrijke personages.
Eska Jacobs weet met veel gevoel voor sfeer en detail het dorp Purdy Hill tot leven te brengen. Uitzicht op moord is niet zomaar een detective — het is een charmant verhaal waarin excentrieke dames, Britse kneuterigheid en een vleugje mysterie perfect samenkomen. De karakters zijn goed uitgewerkt: elk van de “Lavender Ladies” heeft haar eigen stem, en ondanks het grote aantal personages wordt het nergens verwarrend. Sterker nog, je leert ze allemaal snel kennen en sluit ze direct in je hart.
Wat dit boek echt onderscheidt, is de subtiele humor die door elk hoofdstuk heen sijpelt. Kleine, geestige momentjes blijven hangen — van grappige dialogen tot de alledaagse gekkigheid die zo herkenbaar voelt. En dan is er nog tijd voor jasmijnthee… een running gag die ik niet snel zal vergeten. (Wil je weten wat dat precies is? Dan moet je het boek gewoon zelf lezen!)
Jacobs schrijft met een fijne, soepele pen en weet precies de juiste balans te vinden tussen spanning en gezelligheid. Je vliegt door het verhaal heen en voor je het weet is het uit — met een glimlach én de wens dat de Lavender Ladies snel terugkeren voor een nieuw avontuur.