Kruip jij weleens in de huid van een ander?
"Wie een vriend zoekt zonder fouten zal zonder vrienden zijn"
Feline gaat naar de middelbare school en er verandert veel. De school, haar lichaam, het contact met haar vriendinnen, de band met haar beste vriend Arjan en volgens haar ouders ook haar gedrag. Ze is enig kind en haar ouders werken veel, gelukkig is Minnie er nog, haar lieve kat die er altijd voor haar is, net als haar opa. Op een dag ontmoet ze in de bus een jongen uit de vierde klas, Nordin. Hij ziet haar zoals ze is en Feline heeft gevoelens voor hem. Haar vrienden waarschuwen haar voor Nordin en haar ouders willen niet dat ze met hem omgaat omdat hij ouder is en van buitenlandse afkomst. Hoe meer ze om Nordin gaat geven, hoe verder ze verwijdert raakt van haar familie en vrienden.
In 'De huid van een ander' is het de auteur gelukt om in de huid van een pubermeisje en haar vrienden te kruipen. De veranderingen die plaatsvinden rond die leeftijd, de soms complexe verhoudingen met vrienden en ouders, de eerste verliefdheid, worden op een natuurlijke manier in het verhaal verwerkt. Thema's als oordeel, vooroordeel en erbij horen komen aan bod zonder dat het belerend overkomt. Het verhaal vertelt over het echte leven waarbij niet altijd alles makkelijk is of afloopt zoals je zou wensen.
De mooie, gekleurde illustraties, gemaakt door Louise Vandenbroele zijn erg aansprekend. Het lettertype is duidelijk en de auteur heeft een prettige schrijfstijl. De snapchatberichten van Feline en haar vrienden zijn een leuke toevoeging en helemaal passend in deze tijd. De hoofdstuktitels zijn erg creatief bedacht en sluiten aan bij de titel van het boek.
Er worden regelmatig onder jongeren populaire, Engelse woorden (die mij niet allemaal bekend waren) gebruikt. Waar ik dit soort woorden meestal niet prettig vind lezen in een Nederlands boek, is het in dit verhaal juist een leuke toevoeging en spreekt het de doelgroep nog meer aan.
De auteur schreef al eerder twee boeken waarin ze thema's verwerkt heeft die tieners bezighouden. Thema's die (ook volwassenen) aan het denken zetten.
'De huid van een ander' is een voor tieners herkenbaar verhaal met thema's als veranderen, verliefdheid en vooroordelen, maar ook over de waarde van vriendschap en familie.
Ik wil Winde Bostyn- Blocken hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar www.windebb.be