Een verhaal over moed en vertrouwen

Maartjeleest 06 september 2025
“Ze klopt Lorri zachtjes op de haar hals. ‘soms lijkt iets eng…maar is het niks.”

In dit verhaal gaan Hanna en Lorri op avontuur. Lorri is een kleine, sterke pony die soms best een beetje eigenwijs kan zijn. Lorri en Hanna gaan samen een rit maken en picknicken. Onderweg komen ze allerlei dieren tegen. De stoere Lorri is soms wel een beetje bang maar samen met Hanna durft ze het aan!

Onlangs werd ik benaderd door Deborah Faster of ik haar eerste boek wilde lezen en recenseren. Dat leek me erg leuk aangezien ik vroeger veel heb paardgereden en veel paardenboeken heb gelezen.

Het boekje bevat 10 hoofdstukken met bij elk hoofdstuk een mooie, passende illustratie van Hanna en Lorri. De hoofdstukken zijn een pagina lang. Erg geschikt om elke avond een verhaaltje (voor) te lezen. Doorzetten als iets eng is en vertrouwen krijgen zijn thema’s die naar voren komen.Achterin het boekje heeft de auteur enkele vragen opgenomen om door te kunnen praten over het verhaal en er zelf over na te denken.

Met plezier heb ik het verhaal van Hanna en Lorri gelezen. Het boek is opgedragen aan haar dochter Hanna die graag ritten maakt op Lorri. Het is heel geschikt als voorleesboek, maar ook voor jonge lezertjes om zelf te lezen. De verhaaltjes zijn kort en overzichtelijk en het lettertype is duidelijk. Er staan wel wat moeilijkere woorden in voor beginnende lezers waarbij ze misschien wat hulp nodig hebben. De illustraties zijn aansprekend, het verhaal komt daardoor nog meer tot leven. Ik vind het erg leuk dat de auteur ook vragen opgenomen heeft achterin het boek, waardoor ouders (of onderwijzers) kunnen doorpraten over de thema’s van het boek.

Ik wil Deborah @deverhalenwolk hartelijk bedanken voor het recensie exemplaar. Succes met het schrijven van nog meer avonturen!

3.5 sterren

Meer recensies van Maartjeleest