Het beste moet nog komen.
"Het verleden kan een enge plek zijn, maar de toekomst hoeft dat niet te zijn".
Emma heeft 25 jaar voor de klas gestaan als ze haar baan opzegt om samen met haar verloofde Grayson te verhuizen naar een "Beatrix Potter" boerderij die ze gaan pachten. Ze kijkt er naar uit om samen te gaan werken met haar verloofde en hem te helpen met zijn droom. Door de vorige bewoners wordt Emma op het idee gebracht haar eigen alpaca wandelbedrijf op te zetten en dit spreekt haar enorm aan. Emma had dolgraag moeder willen worden, maar dat lukte niet. Wel heeft ze lieve neefjes en nichtjes.
De samenwerking met Grayson loopt niet zoals gehoopt, en Grayson heeft "ineens" andere plannen, waardoor Emma's hart (opnieuw) gebroken wordt en ze noodgedwongen een plek moet vinden voor haar alpaca's.
Via haar vader komt ze terecht op Willowdale Hall (het prachtige landgoed uit deel 1 en 2 in de Lakewood serie) waar ze haar bedrijf kan beginnen. Hier gaat wel het een en ander aan vooraf en dan moet ze ook nog samenwerken met een hovenier die bij de eerste ontmoeting niet bepaald toegankelijk is. Het is niet makkelijk voor Emma, maar misschien moet het beste nog komen?
"Het beste moet nog komen" is het 3e deel in de Lakedistrict serie van Jessica Redland. Deel 2 eindigde met een cliffhanger, en deel 3 begint met de onbeantwoorde vragen uit deel 2. Hier wordt echter maar kort bij stil gestaan, om vervolgens het verhaal van Emma te vertellen.
De personages uit deel 2 (en 1) komen wel allemaal terug in dit deel, echter spelen zij nu een bijrol. Ondanks voorspelbare elementen bevat het verhaal ook onverwachte wendingen, wat de nieuwsgierigheid wekt. De lezer leert Emma steeds beter kennen door de terugblikken naar het verleden waarin van alles gebeurt is ook op het gebied van de liefde, dit maakt haar voorzichtig.
Het idee van een alpacabedrijf vind ik origineel bedacht al is Emma geheel onervaren op dit gebied. Het verhaal leest over het algemeen vlot, al zijn er wel diverse dingen die herhaald worden of erg beschrijvend zijn, wat de vaart wat uit het verhaal haalt op die momenten.
De excuses van de tuinman worden naar mijn mening iets te vaak herhaald wat een beetje geforceerd overkomt.
Het boek bevat wel een enkel foutje of zin die niet zo lekker loopt.
Als je zoekt naar een feelgood verhaal dat makkelijk leest dan is dit boek misschien wel iets voor jou (zeker als je deel 1 en 2 gelezen hebt)
Bedankt Boldwoodbooks en Boekencafe voor dit recensie exemplaar.
Enkele mooie quotes:
"Leef je leven met volle overgave en heb lief met heel je hart!"
"Hou vast aan de mensen van wie je houdt, grijp kansen, leef elke dag echt."
Het boek bevat wel een enkel foutje of zin die niet zo lekker loopt.
Bedankt Boldwoodbooks en Boekencafe voor dit recensie exemplaar.
Enkele mooie quotes:
"Leef je leven met volle overgave en heb lief met heel je hart!"
"Hou vast aan de mensen van wie je houdt, grijp kansen, leef elke dag echt."