Een hartverwarmend verhaal over Winnie de Poeh en zijn vriendjes
"Ken jij die winter?' vroeg een jong konijntje dat niet van de seizoenen wist. 'Iedereen wil klaar zijn voor hij er is', zei hij opgewonden. 'Ik geloof dat ik niemand ken die zo heet,' zei Poeh, nu helemaal in de war. 'Ik zal alles wel door elkaar halen,' voegde hij er zacht aan toe.
In Winter in het bos is het herfst en willen Winnie the Poeh en zijn vriendjes uit het Honderd-Bunders-Bos Winter verwelkomen. Ze besluiten met elkaar koekjes te bakken, maar dan blijkt winter een seizoen te zijn. Poeh is in de war en hij moet nog veel leren. Gelukkig is daar Christoffer Robin die de beste winter ooit wil beleven samen met zijn vriendjes. Het wordt een winter om nooit te vergeten met veel vriendschap, waardevolle cadeautjes en een heus middernachtsfeest.
Toen "Winter in het bos" op de mat viel was ik erg onder de indruk van de prachtige vormgeving. Goudfolie, een mooie stofomslag en prachtige kleurrijke illustraties van Poeh en zijn vriendjes. Voorin is een plattegrond te vinden van het bos en de woonplekken van de dieren.
Auteur Jane Riordan en illustrator Mark Burgess creëerden dit boek helemaal in de stijl van de originele 'Winnie the Poeh' boeken zoals we ze kennen van A.A. Milne & E.H. Shepard. Op deze manier is het pure nostalgie.
Het boek bestaat uit 5 losse verhalen die wel op elkaar aansluiten. Poeh is zijn heerlijke, gemoedelijke, wat naïeve zelf en de vriendschap met Knorretje (die wat angstig is), is onbetaalbaar. Als Knorretje ziek wordt, zorgt het hele bos voor hem! Teigetje is een enthousiaste stuiterbal en Iejoor denkt bij voorbaat al dat dingen gaan mislukken, maar is maar wat trots op zichzelf als hij een belangrijke bijdrage levert aan het koekjes bakken. De wijze uil gebruikt soms wel hele moeilijke woorden en Christoffer Robin mag ook niet ontbreken.
Het mooie aan de boeken van Winnie the Poeh is dat ze tijdloos zijn en voor een groot publiek. Je kunt ze lezen als fijne, hartverwarmende verhalen maar tussen de regels staat zoveel meer! Er gaan mooie boodschappen schuil in de verhalen waar we allemaal wat van kunnen leren.
Met heel veel plezier heb ik 'Winnie de Poeh: Winter in het bos' gelezen. Het is grappig, wijs, bezinnend en hartverwarmend. De prachtige illustraties zijn schilderijtjes op zich.
Een boek dat zeker in deze tijd van het jaar heel geschikt is en dat ik met een glimlach dichtsloeg.
Ik wil uitgeverij van Goor (best of YA books) en het Boekencafe hartelijk bedanken voor dit prachtige recensie exemplaar.