Je ziet het en dan weet je het!
Dromen van het strandhuis is het tweede deel in de serie rondom het strandhuis van Mary Alice Monroe.
“De zoektocht naar wie je werkelijk bent en de kracht van liefde staan centraal in deze zomerse roman”.
In het eerste deel hebben we al kennis gemaakt met Toy, Carra, Emmi en Flo, de vrouwen van het schildpaddenteam. Dit deel gaat verder, maar vijf jaar later. Waar in het eerste deel elk hoofdstuk begon met een weetje over de onechte Karetschildpadden gebeurt dat in dit deel niet. Wel worden en vele feitjes met ons gedeeld in de loop van het verhaal. Hiermee weet Mary Alice milieukwestie wederom onder de aandacht te brengen en dat alles verweven in een prachtig romantisch, emotioneel verhaal.
Toy Sooner heeft al voor veel uitdagingen gestaan. Ze ontworstelde zich aan een gewelddadige relatie, en nu voedt ze ook haar dochter in haar eentje op.
“De ene Lovie was haar verleden, de andere Lovie haar toekomst”.
In het zee-aquarium waar ze werkt vindt ze een nieuwe uitdaging: ze wil een ziekenhuis voor zeeschildpadden starten, samen met haar aantrekkelijke baas Ethan. Lukt het haar om haar angsten onder ogen te zien en weer naar de toekomst te kijken?
Ook in dit tweede deel komen de sterke vrouwen uit het eerste deel terug. Ze maken zich zorgen dat de zeeschildpadden dit jaar het strand van Isle of Palms niet kunnen vinden door de orkanen van het jaar daarvoor. Toy zet zich in om bij het zeeaquarium ook een kliniek te kunnen starten, maar heeft ook de zorg voor haar dochtertje die ze niet wil verwaarlozen. Haar inzet wordt nog eens bemoeilijkt als plotseling haar ex en de vader van Lovie opduikt. Daarnaast kampen enkele dames met de kosten van de strandhuizen, die ze niet meer op kunnen brengen. Lukt het hen om ze toch te behouden? En tot slot worstelt Carra met haar kinderwens, zal die eindelijk in vervulling gaan. Met Lovie’s uitspraak: “Een lange reis begint met de eerste stap” in gedachten proberen ze ieder op hun eigen manier en met hulp van de anderen hun weg te vinden.
Wat een heerlijk boek was dit weer, ik geniet van het begin tot aan de laatste bladzijde. Uit alles blijkt de liefde voor de natuur, maar ook de waarschuwing dat we er zuinig op moeten zijn, want de natuur is echt in gevaar. Wij mensen zijn slechts gast in de natuur!
Net als na het eerste deel kan ik bijna niet meer wachten op deel 3. Ik heb er zeker een favoriete auteur bij.
“Je ziet het en dan weet je het” geldt ook voor deze boeken.