Ontrafeling van een mysterie in een Amsterdams Grachtenpand.

Van Uitgeverij Letterdelta heb ik een recensie-exemplaar ontvangen van de debuutroman “De prijs van geheimen”, van auteur Norma de Jong, waarvoor mijn dank. Het boek kwam op 14 november beschikbaar bij Centraal Boekhuis.
Het boek heeft een mooie voorkant, de Amsterdamse grachten en een jongen en een meisje van achteren gezien De achterkant van het boek beschrijft de geschiedenis van een bijzondere, muzikale familie. Het is een klassiek verhaal over liefde en verwantschap.
De verhaallijnen zijn goed uitgewerkt. Het verhaal begint in 1912 aan de Keizersgracht in Amsterdam. Van 1914 tot 1920 speelt het verhaal zich af in de Cevennen, Frankrijk. Daarna verblijft de tweeling in Amsterdam, weer op de Keizersgracht.
Ik heb deze hoogwaardige psychologische roman beoordeeld met 5 sterren en heb er enorm van genoten. Het verhaal ging soms mijn voorstellingsvermogen te boven. Vanaf het begin tot en met het einde had het verhaal me te pakken. Het verhaal las zich gemakkelijk. Ook nog met een verrassend einde. Het verhaal zal me altijd blijven heugen. Ik kijk uit naar haar volgende boek.

Ineke Tavenier is op sollicitatiegesprek geweest voor een functie als verpleegster voor twee oudere mensen, de tweeling Frederik en Francoise. Ze wordt aangenomen en draagt samen met Ankie zorg voor de tweeling. Ineke gaat daarvoor intern in hun huis aan de Keizersgracht in Amsterdam. Ineke voelt zich al snel thuis in het huis van de familie de Haas en in de loop van de tijd wordt haar het levensverhaal van de tweeling verteld. Hun kwetsbaarheid is goed verwoord. Frederik is vanwege een doorgemaakte beroerte in een rolstoel beland en is zorgafhankelijk. Francoise heeft niet veel zorg nodig. De twee oude mensen dragen een onvoorstelbaar en groot geheim met zich mee dat ze lang voor de buitenwereld verborgen hebben weten te houden. Er openbaart zich echter nog een geheim dat het leven van Ineke compleet zal veranderen.

Meer recensies van Marjo Jacobs-Nijssen