Niets is wat het lijkt.

Recensie
Schrijver: Melissa Skaye

Het kind in mij.
Wie goed doet, zal niet altijd goed ontmoeten.
Van Uitgeverij Neckar heb ik een recensie-exemplaar ontvangen van het boek “Het kind in mij”, van auteur Melissa Skaye, waarvoor mijn dank. Het boek is op 17-4-2025 verschenen bij Uitgeverij Neckar.
Het boek heeft een mooie voorkant, strak en verzorgd. De achterkant van het boek beschrijft in het kort de verdwijning van de tweejarige Lexi Brown vanaf een Franse camping en een maand later de verdwijning van campingmedewerkster Axelle Dubois.

Het kind in mij.
Wie goed doet, zal niet altijd goed ontmoeten.
De verdwijning van de tweejarige Lexi Brown van een familiecamping in Champs Romain, Frankrijk, zorgt in 1999 voor heel veel onrust. De verdenking valt al snel op campingmedewerkster Axelle Dubois. Maar wanneer ook zij verdwijnt, leidt dat alleen maar tot meer vragen. Haar vriend en haar ouders helpen mee met zoeken waar ze maar kunnen, echter zonder resultaat. Een jaar gaat voorbij zonder schot in de zaak. Katherine de Vries uit Westwoud krijgt nieuwe buren. Het lijkt alsof haar buren bewust hun dochtertje van de buitenwereld afsluiten en haar alleen ’s nachts buiten laten spelen. Katherine raakt gefascineerd door het gedrag van haar buren en is ervan overtuigd dat het meisje de verdwenen Lexi Brown is, tot ergernis van haar man. Skye Koning woont in 2019 samen met haar moeder in het Noord-Hollandse Berkhout. Haar vader ligt dan al achttien jaar in een verpleeghuis in Hoorn, als gevolg van een brute woningoverval. Door zijn niet-responsief waaksyndroom is hij zich niet bewust van zijn omgeving en heeft hij 24 uurs-verzorging nodig. Op een dag fluistert hij Skye ineens twee raadselachtige woorden toe. Skye is vastberaden erachter te komen wat hij haar wilde zeggen, maar ontdekt algauw dat sommige geheimen beter verborgen kunnen blijven. De waarheid gaat haar voorstellingsvermogen te boven. De personages van Axelle, Skye en Katherine zijn goed uitgediept. Al gaande weg in het verhaal kom je steeds meer over ze te weten. De verhaallijnen en het plot steken goed in elkaar en zijn goed uitgewerkt. Ik heb het boek beoordeeld met 5 sterren en heb er enorm van genoten.

Meer recensies van Marjo Jacobs-Nijssen