70 en nog lang niet uitgeblust.

Recensie
Schrijver: Margareth Hillebrandt

Het huis met het blauwe dak.
Van uitgeverij Neckar heb ik een recensie-exemplaar ontvangen van Het huis met het blauwe dak, een roman van Margareth Hillebrandt, waarvoor mijn dank. De voorkant van het boek ziet er mooi uit, een prachtige villa in een bosrijke omgeving. De samenvatting op de achterkant van het boek nodigt uit tot het lezen van het boek.
Wat heb ik genoten van dit gemakkelijk te lezen verhaal, doorspekt met humor. In een paar avonden heb ik het boek uitgelezen. Thema’s als eenzaamheid, vertrouwen, eerlijkheid/oneerlijkheid en empathie komen aan bod. Voor mij was dit het allereerste boek van Margareth Hillebrandt en zeker niet het laatste.
Het boek heb ik beoordeeld met 5 sterren.

Alles in dit verhaal draait om het thema eenzaamheid onder ouderen. De hoofdpersoon, Juliette, een 70-jarige vrouw, voelt zich heel eenzaam na het overlijden van haar partner. Ze neemt een impulsieve beslissing, ze verkoopt haar kostbare penthouse en op een slinkse manier weet ze een plekje te bemachtigen in een zorgvilla. Juliette raakt aldaar bevriend met medebewoner Max. Samen beleven ze dolle avonturen. Max is een rasechte Hagenees, een jongen van de straat, omringd door liefde opgegroeid. Juliette komt uit een rijk, maar liefdeloos gezin waarin ze nooit zichzelf kon zijn. Voor het personeel in de zorgvilla is Juliette niet bepaald aardig te noemen. Ook tegenover Max is ze niet altijd aardig, ze is niet op haar mondje gevallen en flapt er van alles uit, waar ze naderhand spijt van heeft en het altijd weer goed weet te maken met Max. Als blijkt dat er een dief binnen de zorgvilla actief is, gaan de ondernemende Juliette en Max op onderzoek uit. Iemand met twee gezichten wordt uiteindelijk ontmaskerd. Vroeger reed Juliette vaak langs het huis met het blauwe dak. Juliette is helemaal in de ban van het huis met het blauwe dak, ze heeft hier mooie herinneringen aan. Juliette jaagt haar droom na, dit huis met het blauwe dak wordt een project van Juliette. Dit project laat een andere kant van Juliette zien, empathisch, lief en ruimhartig.

Meer recensies van Marjo Jacobs-Nijssen