Een prachtig boek over vriendschap en tijd
In Alle dagen samen ontmoeten we de drie vrienden Mol, Vos en Mus die elke avond bijeenkomen onder de Oude Eik om elkaar over hun belevenissen te vertellen. Opeens hangt er een scheurkalender aan de Eik,
Mol is de onderzoeker van het stel en weet wat een kalender is.. “die weet wat voor dag het is” Mus scheurt het eerste blaadje eraf, het is Vandaag-de-dag, en omdat de dag al zowat om is kijken ze meteen naar morgen ...
Geluksdag!
“Wat een geluk” fluit Mus, “wat een onzin” zegt Vos. “Eerst maar een nachtje over slapen” zegt Mol..
De volgende avond vertellen ze elkaar wat de geluksdag voor hen in petto had en ze bekijken alvast wat voor dag het morgen is..
Snipperdag!
Zo komen er heel wat dagen en avonturen voorbij en leren we de drie vrienden kennen. Mus is de vrolijke fladderaar in de lucht, Mol is de wijze onderzoeker, meest ondergronds, maar soms ook een moppermol en Vos is kritisch en blijft een smiecht, maar dol op z’n twee vrienden. Ze zijn aan elkaar gehecht en gewaagd, zoveel is duidelijk.
Al die verschillende dagen geven stof voor bijzondere verhalen, grappig, ontroerend, wijs, lief. En ook de illustraties zijn zoo mooi..
De Achterstevoren dag zal ook zeker bij kinderen in de smaak vallen, Sov, Lom en Sum hebben een geweldige dag!
Een geweldig voorleesboek waar de voorlezer zelf ook veel plezier aan beleeft