Een liefde in de oorlog..
Als je van oorlogsromans houdt dan is dit zeker een aanrader!
Dit verhaal speelt zich af in de oorlogswinter in Rusland, grootdeels op het landgoed Jasnaja Poljana, waar Leo Tolstoj zijn boeken schreef. In 1941 zwaait Katerina Dmitrievna hier de scepter op het moment dat de Duitsers het vorderen en er een veldhospitaal opzetten.
Paul Bauer is een gevoelige man en begaafd chirurg, liefhebber van de boeken van Tolstoj, hij spreekt zelfs een beetje Russisch.
Katerina had als kind een Duitse gouvernante. Ze is een pittige vrouw, voor de duvel niet bang. Paul en Katerina delen hun liefde voor literatuur en zijn aan elkaar gewaagd. En.. er bloeit iets op.. Liefde kent geen grenzen, ook niet die van oorlog. Maar het is natuurlijk een onmogelijke en geheime liefde.
In het begin kwam ik moeilijk in het boek, er zijn veel personages. Ook ben ik zelf niet zo weg van het grote aandeel oorlog in het boek. We lezen veel over medische handelingen die in oorlogen voorkomen. Wél heel interessant om een kijkje in deze kant van de oorlog te krijgen. Ook confronterend natuurlijk. Halverwege wordt er een switch gemaakt door de schrijver wat voor mij een verademing was.
Ik vind het een goed geschreven boek op zich, ik had alleen graag nog iets uitgebreider over de romance gelezen.