Mooi en indrukwekkend, het einde iets too much

Michelle Michelle
17 mrt 2020

Leeservaring: Jongen verslindt helaas van Trent Dalton.
Een jongen groeit met een junkiemoeder, een heroïne dealende stiefvader, een vader die te vaak drinkt, een broer die niet praat en heeft een ex-gedetineerde als oppas.
Het is altijd spannend om een boek te lezen dat hoog gewaardeerd wordt op Goodreads, Hebban en de Instagram-recensies. Zo ook bij dit boek. Het begin vond ik erg goed, indrukwekkend, bijzonder en af en toe zelfs wat spannend. En als je dan weet dat het verhaal losjes is gebaseerd op eigen ervaringen van de auteur, dan heb je me hoor.
Het verhaal leest als een trein. Lekker veel dialogen, wat het boek minder dik maakt dan het lijkt.
Maar toch vond ik het soms net iets too much en ietwat ongeloofwaardig. Zeker, zeg ongeveer de laatste vijftig bladzijdes, waren mij iets te. Als Dalton het minder dramatisch had gemaakt, had het verhaal mij meer kunnen grijpen. Het gevoel was nu een beetje ‘jaja’.
Maar goed. Al met al gewoon prima boek. Uiteindelijk heb ik het drie en een halve ster gegeven. Als het einde niet zo dramatisch was gemaakt waren het er vier geweest. Dus helemaal niet zo slecht.

Instagram: vrouwzoektboek

Meer recensies van Michelle