Een fantastisch avontuur met een somber randje
Ties’ beste vriend is Gozert, maar niemand ziet hem. Samen beleven ze een hoop avonturen die van kwaad tot erger gaan. Hoe loopt dit af?
Een nieuwe favoriet onder de jeugdboeken. Na Lampje heb ik niet zó genoten van een jeugdboek als van Gozert. Het verhaal is origineel, ontzettend leuk en grappig. Naast leuk en grappig bevat het verhaal ook een tweede, serieuzere laag. Want waarom gedraagt Ties zich zo? Waarom ziet Ties Gozert wel en de rest niet? Het verhaal is genieten, maar het zet je ook aan denken. Ik had eigenlijk best wel met Ties te doen.
De personages zijn realistisch en geloofwaardig. Ja, ik heb met Ties te doen maar ook zeker met zijn ouders. Je voelt hun frustratie wanneer Ties opgaat in zijn fantasie, hoe leuk die fantasie ook voor de lezer is. En dan Luna: een interessant personage waar je steeds een beetje meer over krijgt te weten.
Een heel knap boek. Het verhaal zit goed in elkaar. Eerst denk je een leuk en grappig boek te lezen, het volgende moment merk je dat er meer achter zit en het verhaal eigenlijk stiekem ook een sombere kant heeft en niet alles zo leuk en grappig blijkt te zijn, helaas.
Het verhaal is fantasierijk en moet voor kinderen vanaf een jaar of tien een geweldig leeservaring zijn. Ook de sombere kant is prima leesbaar voor de jonge lezer, daar ben ik van overtuigd. Wat had ik dit boek graag willen lezen vroeger. Gelukkig kan je dit ook prima lezen als je dertignogwat bent. Beloofd.
En laten we het nog even hebben over de illustraties; kleurrijk, fantasierijk. Een ware toevoeging aan het verhaal. De kleuren spatten van het boek. Erg mooi.
Willen Pieter en Linde alsjeblieft voor altijd blijven samenwerken? Een gouden combinatie.
Dit is zo’n boek dat ik vast en zeker ooit zal herlezen én mijn voornemen is om sowieso alle boeken van Pieter Koolwijk te lezen.
‘Missie afbreken.’
Instagram: vrouwzoektboek