Teleurstellend
Namens LS Sterrenleesclub heb ik het boek Bloedverwant van Stuart Neville mogen lezen. Bedankt dat ik mocht deelnemen.
Het verhaal gaat over Rebecca Carter en haar dochter Moonflower. Samen reizen zij door West-Amerika. Rebecca is altijd in beweging en houdt haar dochter buiten zicht van iedereen. Maar waar ze ook gaan, er blijven lijken achter.
Tegelijkertijd is FBI agent Marc Donner al twee jaar op zoek naar een seriemoordenaar die lijken achterlaat. En Marc komt steeds dichterbij.
Het verhaal wordt geschreven vanuit twee perspectieven. Het verhaal van Rebecca en Moonflower en het verhaal van FBI agent Marc. Dit zorgden niet voor vertraging of afleiding in het verhaal. Dit is positief. Ook de korte hoofdstukken lezen prettig. Het boek is vlot geschreven e leest snel weg. Het eerste hoofdstuk maakte dat ik verder wilde lezen, maar de aandacht verslapte daarna snel. Het verhaal bleef oppervlakkig en ik had al snel door wat er speelde. Daarna viel het vooral in de herhaling en miste ik heel erg de spanning.