Meeslepende thriller

Mloez 14 juni 2025
Na een traumatische ervaring bij de Amsterdamse politie keert Alex Nievelsteijn terug naar zijn geboorteplaats in Zuid-Limburg om leiding te geven aan het coldcaseteam. Een vermissingszaak van een jonge moeder leidt tot de jacht op een seriemoordenaar. Intussen wordt Limburg opgeschrikt door de gruwelijke vondst van menselijke botten in een groeve.
Ik mocht deelnemen aan de vooruit leesactie Terugkeer van Michael Berg.

Het boek begint met een proloog waarin de vermissing van Kelly wordt beschreven. Hierdoor word je direct het verhaal ingezogen.
Daarna maak je kennis met Alex, een rechercheur uit Amsterdam met de roots in Limburg. Na een traumatische ervaring kiest hij ervoor om van baan te switchen. Van de drukke hoofdstad naar Zuid-Limburg. Daar gaat hij leiding geven aan het coldcase team. Alleen de eerste case welke hij oppakt blijkt toch niet zo cold te zijn als verwacht. De spanning loopt vanaf het eerste moment op in het boek. Alles is beeldend beschreven met genoeg diepgang in de personages. Het wordt steeds met kleine beetjes duidelijk waarmee Alex worstelt, en hoe hij hiermee omgaat. Daarnaast heb je de vermissing, en de familie perikelen. De hoofdstukken zijn kort, maar maken dat je steeds maar wilt doorlezen.
Het boek eindigt met een enorme cliffhanger, welke mij toch wel even van mijn stuk bracht. Want nu moet ik even wachten hoe het verhaal verder gaat. De volgende delen staan dan ook zeker op mijn ‘To be read’ lijst.
Bedankt Amboanthos voor deelname aan deze actie. Ik heb erg van het boek genoten.

Meer recensies van Mloez