Ongeloofwaardig, irritant, (te) gedetailleerd

Mloez 06 september 2024
Voor de boekenclub van World of thrillers las ik het boek Een mooie dood van Charles den Tex.
Het boek Trauma van Charles den Tex wordt omschreven als ijzersterk en kreeg van de VN detective en Thrillergids zelfs 5 sterren. Hierdoor waren mijn verwachtingen van deze auteur hoog.
Harm van Gast is eigenaar van een café. Op een nacht wordt zijn vriendin Imane vermoord aangetroffen. De politie verdenkt Harm maar kunnen ze dit niet bewijzen. Harm weet zeker dat hij zijn vriendin niet heeft vermoord en gaat op onderzoek uit om te bewijzen wie het dan wel was.
Het boek begint goed. De hoofdstukken zijn kort en lezen in eerste instantie nog vrij vlot weg. Het begin van het boek gaat over de moord en de verhoren van Harm. De personages worden goed uitgediept echter valt de auteur steeds in herhaling. Na de eerste paar hoofdstukken begon deze herhaling mij steeds meer te irriteren. Daarnaast werd het verhaal voor mij steeds ongeloofwaardiger waardoor het mij moeite kostte om het boek uit te lezen.
Helaas geen boek voor mij, 2 sterren.

Meer recensies van Mloez