Een kortverhaal vol spanning
Beoordeling:
4 uit 5 sterren
Samenvatting:
Chav is een puberjongen die een langdurige ruzie eindelijk wil beëindigen en daarvoor is hij van zijn eigen, arme wijk naar de dure wijk aan de andere kant van de school gegaan. Al meteen vanaf het moment dat de deur open gaat, gaat alles fout. Een van de belagers gaat tot het uiterste om zijn gelijk te krijgen en te laten zien dat een beetje geld hem niet afschrikt en er gebeuren hele nare dingen met Chav. Na afronding van het politieonderzoek naar deze gebeurtenissen wordt er, echter, een nieuw onderzoek gestart en dat gaat niet zoals de jongens hadden verwacht… de rest lees je in het boek ;)
Het verhaal geeft iedere keer net genoeg informatie weg om de situatie te begrijpen, maar laat de lezer ook genoeg in het diepe en dat is precies de perfecte combinatie voor een spannend verhaal (althans, vind ik zelf dan). Je wordt hierdoor continue meegesleurd in het verhaal en krijgt niet de kans om het boek weg te leggen, waardoor je het prima in één zit uit kan lezen (dat heb ik dan ook lekker gedaan!).
Het verhaal wordt verder verteld vanuit de perspectieven van drie van de karakters en zo krijg je dus wat meer inzichten in het daadwerkelijke verhaal en de gevoelens van de karakters. Dit vind ik in zo’n kort verhaal erg fijn, omdat de karakters dan vanzelf wat meer diepgang en onderscheidende eigenschappen krijgen. In veel kortverhalen zijn de karakters erg oppervlakkig, maar dat vond ik om deze reden in dit verhaal niet en dat vind ik erg leuk om te zien!
En dan het verhaal zelf… Jeetje wat spannend! Ik heb zo ongeveer nagelbijtend zitten lezen hoe het zou aflopen en ik heb het zo te doen met het einde (no spoilers)! Het verhaal is verder ook erg origineel en dat geeft altijd pluspunten.
Conclusie:
Dit boek is echt een aanrader! Met goed uitgewerkte karakters, een lekker spannende en originele verhaallijn en slechts 100 pagina’s kan je gewoon niet verkeerd kiezen als het om dit boek gaat! De schrijfstijl blijft uitnodigen om door te lezen en het is gewoon in het algemeen echt een topper!