Een spannend en spookachtig verhaal!

Nienke Hutten Nienke Hutten
3 mrt 2024

Thema's: Monsters, vriendschap, avontuur, mythe
Content warnings: ongeneeslijke ziekte
Representatie: familie met een Turkse achtergrond
Beoordeling: 3.75

Monsters en Mislukte Superhelden is een avontuurlijk en grappig verhaal over vriendschap en avontuur, maar dan wel met een twist die je niet aan ziet komen! Ik heb dit boek in één dag uit weten te lezen, omdat het zo leuk en vlot geschreven is en het verhaal ook origineel en interessant is. Daarnaast heeft het natuurlijk echt een prachtige omslag en bevat de binnenkant ook superleuke illustraties van monsters en stripverhalen (dat is relevant voor het verhaal, maar je mag zelf lezen waarom ;)). Voor de aankleding en de sfeer van het verhaal doet dat al een hele hoop en dat waardeer ik ontzettend!
Het begin van het verhaal vond ik al superleuk en vermakelijk: een vriendschap, een wannabe superheld en een familie met een obsessie voor de geneeskrachten van monsters (in eerste instantie niet per se aan elkaar gelinkt). Deze thema's komen ergens halverwege het verhaal samen met een plottwist die ik echt niet zag aankomen, maar wel heel erg leuk vond! Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de plottwist in het begin niet helemaal begreep, maar na drie keer het hoofdstuk te hebben gelezen wel. Verder is het verhaal van begin tot eind spannend en meeslepend en alles bij elkaar opgeteld raad ik het boek daarom zeker aan! Ik ben erg benieuwd naar deel 2.

Meer recensies van Nienke Hutten