Gruwelijk goed en opnieuw een absolute topper
Sommige auteurs weten gewoon keer op keer te leveren, en Chris Carter is voor mij op dit moment zonder twijfel mijn favoriete thrillerauteur. Met Het meesterwerk bewijst hij opnieuw waarom.
Vanaf de eerste pagina word je het verhaal ingetrokken. Wanneer rechercheur Robert Hunter wordt geconfronteerd met een nieuwe, bijzonder gruwelijke zaak, wordt al snel duidelijk dat hij te maken heeft met een dader die niets aan het toeval overlaat. De misdaden zijn niet alleen schokkend, maar ook tot in de kleinste details uitgewerkt.
Zoals we gewend zijn van Carter ligt de focus sterk op de psychologische kant van de dader. Het kat en muisspel tussen Hunter en de moordenaar zorgt voor een constante spanning die je als lezer niet loslaat. Elke ontdekking brengt nieuwe vragen met zich mee en maakt het geheel alleen maar intens.
De gruwelijkheid in dit boek is opnieuw van een hoog niveau. Dit is geen thriller die je er zomaar even bij leest. De scènes zijn rauw en expliciet, maar tegelijk perfect in functie van het verhaal. Het maakt alles alleen maar beklemmender en meeslepender.
Wat dit boek voor mij zo sterk maakt, is hoe goed alles in elkaar zit. Het plot klopt, de spanning blijft constant aanwezig en het tempo zorgt ervoor dat je blijft lezen. Dit is zo’n boek dat je niet wil neerleggen.
Het meesterwerk doet zijn titel eer aan. Het is gruwelijk, spannend en tot in de puntjes uitgewerkt.