Alle informatie die je nodig hebt!

Priscilla Priscilla
30 mrt 2021

Een huis vol planten‘ is het tweede boek van Iris van Vliet en ook dit boek staat weer vol handige tips en tricks.

Dit keer niet over het stekken van planten, maar vooral over hoe je al die planten in je huis nu verzorgd.

In dit boek neemt Iris ons mee haar huis in en vertelt ze naast de basis verzorging van planten, meer over welke planten waar gelukkig van worden.

Niet elke plant kun je zomaar ergens neer zetten en niet elke plant houdt van dezelfde hoeveelheid licht.

Dit boek is verdeeld in een aantal delen. Iris neemt ons onder andere mee in de verschillende soorten lichtbehoeftes van planten.

Aan de hand van haar eigen planten, vertelt ze ons meer over de beste standplaatsen en waarom de juiste plaats qua licht zo belangrijk is als je je planten mooi en gelukkig wilt houden.

Ook krijgen we in dit boek handige informatie waar het gaat om problemen die kunnen ontstaan bij teveel licht of juist te weinig.

Ondanks de uitleg over de verschillende vormen van lichtinval in huis, heeft Iris haar boek, en dat wat ze met ons deelt, heel toegankelijk gemaakt. Het zijn geen lappen onbegrijpelijke tekst, en dat maakt dit boek absoluut geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

In dit boek lezen we naast informatie over licht, ook over de effecten van temperatuur en het geven van water.

Planten leven en elke soort heeft zo zijn eigen behoeftes. Zo zijn er de diva’s, die meer zorg en aandacht nodig hebben om ze zo mooi mogelijk te houden. Ook zijn er de allemansvrienden, die zeker voor beginners erg fijn zijn.

Iris sluit dit boek af met een mega fijne lijst van planten per lichtcategorie.

In deze lijst kun je de meest voorkomende planten vinden en kun je in één oogopslag zien wat deze planten nodig hebben en waar ze het best op hun plek zijn.

Conclusie
Net als ‘Stek je plant’, is ook ‘Een huis vol planten’ een prachtige aanvulling op en een verlengstuk van de website van Iris, Mama Botanica.

Hoewel je op de website al veel informatie kunt vinden, is het boek absoluut uitgebreid qua tips en tricks en vind je handige feitjes en weetjes.

Zelf vind ik het fijn om een boek in handen te hebben als ik over een onderwerp iets meer wil weten. Dat het dan in de kast staat waar ik het zo kan oppakken en kan openslaan vind ik echt fijn.

Als planten newbie ben ik zo af en toe behoorlijk onzeker. Maar wat van ik Iris nu al geleerd heb, is dat het niet uit maakt en dat je altijd opnieuw kunt beginnen mocht er iets mis gaan met je planten.

Van elke plant leer je namelijk.

Persoonlijk kan ik beide boeken absoluut aanraden als je meer wilt weten over stekken, planten en datgene wat planten nodig hebben!

Van meer groen in huis word je toch blij?

Meer recensies van Priscilla