Advertentie

Het is de zomer van 1979 en Helena en Liddy werken als au pair in Ischia en dit moet de zomer van hun leven worden: mooi weer, lekker wat luieren op het strand, Ischia op zich als prachtige locatie in het buitenland, wat zorgen voor kindjes, ... genieten, plezier maken, wat uitgaan, lol beleven met plaatselijke knappe jongens, .. verblijf in de prachtige villa's van de families Verducci en Baldini. De droomvakantiejob.
Er gebeurt helaas heel wat zodat het uiteindelijk wél de zomer wordt dat hun leven weliswaar voorgoed veranderde.
Liddy had algauw door dat haar vriendin Helena toch enkele geheimen had voor haar. Ze hield er een heleboel vluchtige vriendjes op na en was ook de minnares van Fabrizio Verducci, de vader van Mimmo. Ze gebruikte ook soms wel eens drugs, wat tegen de zin was van Liddy.
Helena is verantwoordelijk voor de opstandige peuter Mimmo en op een dag spelen ze verstoppertje aan het strand en is hij plots spoorloos. Algauw wordt Helena verdacht van ontvoering en ze belandt in de gevangenis. Ze konden niets bewijzen en na 2 dagen werd Mimmo wonderbaarlijk teruggevonden maar ze bleef toch aangehouden wegens bezit van drugs. Liddy werd ontslagen als au pair voor de rest van de zomervakantie en keerde terug naar huis aangezien ze toch verder niets kon doen voor haar vriendin in Ischia. Ze ging er ook van uit dat ze haar niet eeuwig konden opsluiten voor iets dat ze niet had gedaan. Uiteindelijk werd Mimmo gevonden door een vriend van de familie.
25 jaar later ziet Liddy een jonge vrouw die heel sprekend op haar vroegere jeugdvriendin lijkt, op Helena. Liddy en Helena hadden het contact met elkaar verbroken na die zomer in 1979.
Ze ontdekt dat die vrouw, Allie ( Allegria) uiteindelijk de dochter is van Helena. Er ontstaat een hechte vriendschapsband tussen Allie en Liddy. Liddy is gelukkig getrouwd maar kinderloos gebleven en ze beschouwt Allie ergens als de dochter die ze nooit heeft gehad.
Liddy vertelt Allie over vroeger - over de tijd dat ze nog bevriend was met haar mama. Ze vertelt haar ook over de geheime relatie tussen Helena en Fabrizio. Gezien Helena bevallen is in Italië en ze daar nog een tijdje heeft gewoond samen met haar baby gaan ze er snel van uit dat Fabrizio wel de vader van Allie moet zijn.
Allie vertrekt naar Ischia op zoek naar haar vader. Ze volgt de aanwijzingen dat ze kreeg van Liddy en vindt vlug de villa waar zij en Helena vroeger als au pair hebben gewerkt.
De villa is nog steeds in bezit van dezelfde familie maar nu maakt Allie kennis met Max (Mimmo).
Het klikt tussen die twee maar Allie denkt dat hij haar halfbroer is en houdt Max van haar weg. Allie haar gsm wordt gestolen en doet aangifte hiervan bij de politie. Ze wilt nadien niet terug naar de Villa omdat ze Max wilt ontvluchten want hij voelt zich enorm aangetrokken tot haar. Ze zoekt een slaapplaats maar ontdekt dat alles bezet is. Via een politieagent komt ze te logeren bij mensen die Max al kent sinds hij klein was. Allie ontdekt naderhand hoe de verdwijning van kleine Mimmo in elkaar stak en hoe hij teruggevonden werd ...
Allie vertelt uiteindelijk ook Max waarom ze in Ischia is en wat de reden is dat ze hem afwijst.
Uiteindelijk komt ze ook Fabrizio tegen, de vader van Max en misschien ook wel haar vader. Hij stemt in met DNA onderzoek maar blijkt dat hij dan toch haar vader niet is.
Allie is wat teleurgesteld in haar mama omdat ze niet zo een moederlijk type is en Helena moet toegeven aan haar dochter dat ze eigenlijk niet voor de volle honderd procent weet wie haar vader is.
Uiteindelijk is Allie wel de lijm die de 2 vriendinnen Liddy en Helena terug samenbrengt en ze besluiten om de vriendschap die al die lange jaren bevroren was terug op te bouwen.
Met Allie komt het uiteindelijk ook wel allemaal goed, ze krijgt een duwtje in de rug wat haar muziek carrière betreft en reist daardoor veel. Ook bleef Max contact met haar houden en aangezien ze weet dat hij haar halfbroer niet is gunt ze haarzelf de kans een mooie relatie met hem te beginnen.
Ook Helena komt een leuke man tegen waar ze eindelijk rust vindt en haar wilt settelen.Reacties op: Mooi verhaal

17
Die zomer in Ischia - Penny Feeny
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners