De geruchten in Painswick Court

Rebekka leest Rebekka leest
27 mrt 2026

Als fan van de Netflixserie Bridgerton keek ik erg uit naar mijn eerste kennismaking met het werk van Julie Klassen — en De geruchten in Painswick Court stelde absoluut niet teleur.

Het verhaal speelt zich af in een prachtig, enigszins mysterieus landhuis in het 19e-eeuwse Engeland en ademt volledig die typische Regency-sfeer.

Dankzij de korte hoofdstukken en de mooie balans tussen romantiek, intriges en een vleugje spanning bleef ik van begin tot eind geboeid. De sterke vrouwelijke personages en de voelbare emoties geven het geheel extra diepgang.

Ik volg Anne Loveday, die de koppelpogingen van haar stiefmoeder ontvlucht en terugkeert naar Painswick, een plek vol herinneringen. Ze gaat er aan de slag als verpleegster voor de zieke Lady Celia, maar al snel blijkt dat er achter de statige muren meer schuilgaat dan verwacht.

Wanneer Lady Celia getroffen wordt door een reeks mysterieuze medische incidenten, groeit bij Anne — en ook bij mij als lezer (natuurlijk want ik was letterlijk aanwezig in het verhaal!) — het vermoeden dat er opzet in het spel is.

Terwijl ze haar weg probeert te vinden tussen de intrigerende bewoners — waaronder een geheimzinnige kamermeid, een knappe dokter en mogelijke liefdeskandidaten — raakt ze steeds dieper verstrikt in een web van geheimen en wantrouwen. Tegelijkertijd wordt haar hart op de proef gesteld, wat het verhaal een mooie romantische laag geeft.

Julie Klassen weet op knappe wijze historische romantiek te combineren met een subtiele portie detective|mysterie. Ik vond het een sfeervol en meeslepend verhaal vol geheimen, emotie en spanning, dat me tot het einde in zijn greep hield.

Dus wat wil je horen over mijn eerste Julie Klassen-ervaring? Jaaaa! Ik ben helemaal fan en wil zéker meer van haar lezen.

Meer recensies van Rebekka leest