Advertentie

Het pad naar de zee speelt zich af in het landhuis Boskenna in Cornwall, Engeland. Als oma Joan op sterven ligt keert haar dochter Diana terug naar het huis waar ze is opgegroeid en ook haar kleindochter Lottie keert terug naar het huis waar ze zoveel gelukkige jaren met opa en oma heeft gekend. De relatie tussen Joan en haar dochter Diana is niet goed mede doordat zij vele jaren na het overlijden van haar eerste man hertrouwd is en na zijn pensionering met haar nieuwe man weer op Boskenna is gaan wonen. Diana herinnert zich weinig van haar jeugd en van haar vader die door een ongeluk is omgekomen toen zij 8 was. Waarom zijn er zo weinig foto´s van hem en waarom herinnert zij zich zo weinig? Als zij weer terug keert naar Boskenna zijn dat vragen waar ze mee worstelt, waarom heeft ze er nooit eerder met haar moeder over gesproken en zou er nu nog tijd zijn….

Lottie is dol op haar oma die haar grotendeels heeft opgevoed, de band met haar moeder Diana is veel minder hecht. Wanneer Lottie aankomt op Boskenna heeft ze zelf ook grote problemen maar die zullen even moeten wijken voor oma Joan. Oma is erg onrustig, er zijn dingen gebeurd in het verleden waar ze vergiffenis voor zoekt op haar sterfbed, maar wat dan? Het zet Lottie aan het denken en als zij in de schuur dan ook het oude dagboek van haar achtjarige moeder vindt blijkt oma meer geheimen te hebben dat een ieder had kunnen vermoeden….

Prachtig verhaal over een moeizame relatie tussen moeders en dochters. Deze moeizame relaties zijn ontstaan door diverse gebeurtenissen in ieders leven waar niet over gepraat werd of kon worden. Er zijn verschillende verhaallijnen, die van Joan en Diana in 1962 en die van Diana en Lottie in 2018. Via deze verschillende verhaallijnen kom je te weten welk tragisch verleden oma Joan teistert op haar sterfbed en waarom ook de relatie tussen Diana en haar dochter zo moeizaam verloopt. Het is niet alleen een verhaal over familiebanden, relaties en vriendschappen maar er zit ook een klein maar belangrijk politiek tintje aan wat het een verrassend geheel maakt. Door de korte hoofdstukken is het een leesbaar verhaal wat in een sneltrein aan je voorbij raast en moeilijk weg te leggen is. En dit alles tegen de achtergrond van een Engels landhuis op de kliffen van Cornwall, een prachtige omgeving om een verhaal in te laten spelen.

Reacties op: Prachtig Cornwall

137
Het pad naar de zee - Liz Fenwick
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners