Heden en verleden
Lulu Taylor is een Engelse schrijfster. Op de achterkant van het boek staat vermeld dat ze opgroeide in het buitenland maar terugkeerde naar Engeland om haar studies af te werken. Na enkele romans gooide ze het op psychologische spanning.
Ik las het boek De Sneeuwengel.
Verhaal
Cressida Felbridge is een graag gezien gaste bij de Londense high society in de jaren zestig. Haar invloedrijke vader heeft haar beloofd aan een rijke man. Om het komende huwelijk te vieren wil hij een schilderij van Cressida laten maken. Ralph Few is de schilder van dienst. Van het moment dat ze elkaar ontmoeten weten ze dat hun leven op zijn kop zal staan. Ze worden verliefd maar Ralph is getrouwd. Zijn vrouw is niet van plan om hem te laten gaan.
Tientallen jaren later raakt Emily Conway alles kwijt wat ze heeft. Zo raakt ze betrokken bij een ongeval, verliest ze bijna al haar geld. Tot er iemand haar vermeld dat een onbekende vrouw haar een mysterieuze erfenis nalaat. Ze krijgt een groot landgoed, dat mogelijks een nieuwe start betekend voor Emily en haar kinderen.
Het landgoed bevat veel mysterie en dat wil Emily uitzoeken samen met haar broer en de buurman.
Mijn gedacht
Mijn eerste boek van deze auteur maar de schrijfstijl wordt je vlot gewend. Het verhaal springt continu van heden naar verleden en terug. Maar het blijft allemaal goed te volgen. Lulu stopt genoeg spanning en mysterie in het verhaal om de lezer bij de les te houden. Her en der een vleug romantiek die op de perfecte momenten opduikt in het gebeuren. Alle gebeurtenissen hebben ergens wel een doel in het vorderen van het verhaal. Meestal als aanzet of reden om de personages iets te laten doen.
Een andere schrijfstijl duidt aan wanneer de tekst zich afspeelt enkel en alleen in de gedachten van het personage.
Het is lang wachten vooraleer je de titel kan koppelen aan het verhaal. Pas een stuk over de helft van het verhaal krijg je pas die info meegedeeld.
De personages dragen allemaal wel bij aan het verhaal. De interacties zitten goed maar sommige acties die ze ondernemen roepen vragen op.
Het einde
Op het einde van het verhaal heb je als lezer meer antwoorden gekregen dan de personages zelf. Grote verrassingen zijn er niet echt meer te vinden, geen grote plot twisten meer. Maar het stoort niet want het einde bevat de zo nodige afsluiting die de personage zochten.
Conclusie
Een vlot lezend verhaal dat genoeg spanning en mysterie bevat om de lezer wakker te houden. Een dosis romantiek zonder al te klef over te komen. Het is een soort liefdesverhaal uit het verleden dat boven water komt in het heden en mysterie brengt die mensen bind over de tijd heen.
Ik las het boek De Sneeuwengel.
Verhaal
Mijn gedacht