Er zat meer in.
MG Crow is het auteursalias van Martine Pauwels. Pauwels geeft veelal haar boeken uit in eigen beheer. Boeken die meestal een kern van geschiedenis bevatten, maar fantasie krijgt ook de kans om zich met het verhaal te gaan bemoeien. Wet Van De Nacht is zo een verhaal waar Crow haar fantasie een uitwerking krijgt.
Verhaal
Inspecteur O’Leary heeft het moeilijk om na een tragische gebeurtenis zijn leven terug op de rails te krijgen. Via zijn functie als inspecteur wordt hij undercover geplaatst in het Texaanse Santa Anna waar hij in stripclub Shades moet infiltreren. Als snel ontdekt hij dat Sheriff White, zijn overste, niet altijd even eerlijk is over zijn beweegredenen. O’Learys loyaliteit komt voor een verscheurende keuze te staan. Kiest hij de kant van zijn overste, of voor de mensen van de Shades. Mensen tot wie hij zich enorm aangetrokken voelt.
Mijn gedacht
Het verhaal is op zich niet slecht. Het zit redelijk in elkaar en leest eigenlijk wel nog vlot. Het is ook geen dik boek dus het is zeer vlug uit. Geen hoogstaande lectuur maar onderhoudend genoeg als tussendoortje.
Personages zijn divers en genoeg uitgewerkt om het verhaal te ondersteunen. De samenwerking tussen mens en vampier werkt echt goed. Wat misschien wel opvalt, is de vlugge acceptatie dat de mens in dit verhaal heeft als ze te weten komen dat de andere eigenlijk een vampier is.
Het einde
Daar zat meer in. De uiteindelijke strijd met de grote stoute vampier is te vlug voorbij. Alsof de auteur zonder inspiratie gevallen was om hier dieper op in te gaan. Andere verhaallijnen die uitleg of duiding krijgen zijn dan soms weer spitsvondig.
Conclusie
Pauwels heeft als auteur al betere verhalen geschreven. Zij is een auteur die meer in haar mars heeft dan dat er in dit boek uitgekomen is. Haar verhaal mengt mythische wezens en mens in een soort samenwerking. Leest zeer vlot maar mist hier en daar wat punch waardoor het verhaal nog sterker ging geweest zijn. Een verhaaltje voor tussendoor maar geen hoogstaande lectuur. Er zat zeker meer in dit verhaal.
Verhaal
Mijn gedacht