Teveel schrijffouten
Julia Conrad is het pseudoniem van de in Wenen geboren auteur Barbara Büchner. Een gevierd auteur van kinderboeken en spannende romans. In 2008 verscheen De Draken.
Eens heersten de draken over de wereld. Totdat de zonnedraak Phuram de draken van lucht, vuur en aarde aan zich onderwerpt. De almoeder vervloekt de zonnedraken en voorspelt dat een groep van dertien mensen de draken terug zal bevrijden. Na duizenden jaren vertrekt er een groep uitverkorenen naar de Dode Stad om Phurams misdaden te wreken.
Draken behoren tot één van de geliefdste soorten wezens in fantasy verhalen. Daarom vond ik het wel leuk om een verhaal te lezen waarin de draken centraal staan.
Jammer genoeg springt het verhaal van links naar rechts op een zodanige manier dat het zeer moeilijk te volgen word. Ik raakte op verschillende momenten volledig de draad kwijt. Iets wat wel opvalt is de grote hoeveelheid aan schrijffouten in de tekst. Iedereen maakt wel eens een foutje, maar in dit boek is het echt enorm veel en storend.
De hoeveelheid verschillende draken is zeer groot in dit verhaal en deze worden zeer gedetailleerd omschreven. De grote draken die centraal staan krijgen ook allemaal een zeer uitgeschreven karakter toegewezen. Elke soort draak zijn eigen karakter.
De uitverkorenen zijn zeer divers qua personages. Er wordt wel mooi omschreven hoe ze omgaan met hun uitverkorene status en wat daarbij komt van gevaren en plichten. Jammer genoeg is het soms voor bepaalde personages een zeer korte passage in het verhaal waardoor je geen tijd krijgt om een band met hen op te bouwen.
Het einde van het verhaal sluit dan wel dit boek af maar er zijn nog genoeg verhaallijnen over die open blijven.
Conclusie
Een zeer uitgewerkte wereld met karaktervolle draken als centraal punt. Jammer van de grote hoeveelheid aan schrijffouten en het van de hak op de tak springen van het verhaal.
Conclusie