Advertentie

H.G.Wells is een Britse schrijver van sci-fi verhalen. Hij schreef boeken als the time machine en the invisible man en natuurlijk The war of the worlds. Hij word zowat gezien als de vader van de moderne Science fiction. Zijn boeken blijven zich perfect staande houden tov de nieuwere modernere verhalen.

War of the worlds werd geschreven in 1898 en bevat het verhaal van een invasie van marsmannen op aarde.

Er worden explosies gezien op Mars en dit een paar dagen na elkaar. Een paar dagen later vallen er meteoren op de aarde. De verteller van het verhaal ontdekt als eerste dat het geen meteoren zijn maar cilinders die opengaan. Eens deze open zijn komen er Martianen uit met tentakels en vooraleer de mensen het weten is de invasie begonnen.

Het verhaal word echt verteld aan de lezers. Het grootste deel van het verhaal word in de ik-vorm verteld en soms word echt rechtstreeks het woord gericht tot die lezer. De schrijfstijl is er eentje die zeer vlot leest. Er gebeurt altijd wel ergens iets die de aandacht blijft vasthouden.

De personages in het boek worden mooi weergegeven. Hun angsten en doorzetting , hun karakteropbouw. Alles zodat je je als lezer zou afvragen hoe je zelf zou reageren bij zo’n invasie.

Het slot is er eentje die je niet direct zou verwachten. Alle, aan de ene kant verwacht je het maar aan de andere kant komt de manier waarop redelijk onverwachts.

De conclusie is dat dit verhaal ,ondanks zijn ouderdom, zich perfect kan meten met de moderne sci-fi verhalen. En dan ook trots mag zijn om een klassieker te mogen genoemd worden.

Reacties op: Klassieker met grote K

17
De oorlog der werelden - H.G. Wells
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners